Hirdetés

WHO: Az omikron kevésbé súlyos, de nem enyhe

WHO: Az omikron kevésbé súlyos, de nem enyhe

2022. január 07. - 13:58
0 komment

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tisztségviselői sajtótájékoztatót tartottak az omikronról.

Facebook fotó

Hirdetés

A koronavírus jóval fertőzőbb omikron mutációja lehet, hogy kevésbé súlyos tüneteket okoz a globálisan domináns delta variánsnál, mégsem minősíthető enyhének – mondták el egy csütörtökön tartott sajtótájékoztatón az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tisztségviselői.

Janet Diaz, a WHO klinikai kezelésekért felelős vezető tisztségviselője azt nyilatkozta, hogy az eddigi vizsgálatok szerint az egészségügyet megterhelő képességét tekintve az omikron kisebb veszélyt jelent a delta variánsnál. Az új mutáció kevésbé vezet súlyos lefolyású megbetegedésekhez még az idősebb korosztályokban is. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója azonban felhívta a figyelmet, hogy a kevésbé veszélyesség nem kis veszélyt jelent, hiszen világszerte csúcsokat dönt a fertőzöttek száma, és ez is megterheli az egészsügyi szektort.

A főigazgatója sürgette a vakcinák világszintű arányosabb elosztását. Bruce Aylward, a WHO egyik tanácsadója pedig hozzátette, hogy 36 országban az átoltottság aránya még nem érte el a 10 százalékot sem.

Via 24.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások