Hirdetés

Vona Gábor online népszavazást indít a levél szavazás ügyében

Vona Gábor online népszavazást indít a levél szavazás ügyében

2021. március 02. - 16:04
0 komment

 

"Kezedben e nemzet ereje" - hirdette meg Vona Gábor Facebook oldalán.

Facebook fotó

Hirdetés

A Vona Gábor vezette Második Reformkor Alapítvány online népszavazást indít abból a célból, hogy a külhoni magyarokhoz hasonlóan a külföldön élő, dolgozó honfitársaink is szavazhassanak levélben. A most érvényben lévő törvény szerint csak azok szavazhatnak levélben, akik nem rendelkeznek magyarországi állandó lakcímmel. Azok számára, akik rendelkeznek, nagyon körülményes a szavazás, mert vagy haza kell jönniük, vagy pedig az adott országon belül a magyar nagykövetséget kell felkeresniük, amely akár több száz kilóméter távolságra is lehet tőlük.

"Ez egy igazságtalan, indokolatlan, abszurd és diszkriminatív helyzet" - nyilatkozta a Jobbik volt elnöke az élő bejelentkezésében. Hangsúlyozta, hogy a jelen koronavírusos állapotok miatt is aktuális a kérdés, mert nehezebbé vált és válhat az utazás, ezáltal még nehezebbé válik a külföldön élő magyarok szavazása.

Bár az online népszavazás intézményét a magyar jog nem ismeri, Vona Gábor szerint ez a jövő. Igaz, hogy nem lesz kényszerítő ereje az eredménynek, de ezáltal közelebb kerülhet mindannyiunkhoz a demokrácia, mert "csak egy kattintásra" lesz. Ezért keresztelte kattintokráciára a kezdeményezést.

"Döntő mennyiségű népszavazási részvétel esetén kellő nyomás nehezedhet a kormányra" - fejtette ki Vona, miért is indította így a népszavazást. A konkrét szavazás március 14-én kezdődik, és három hétig tart. A Második Reformkor Alapítvány szervezésében a volt politikus társadalmi vitát is kezdeményez.

Via 24.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások