Hirdetés

Vita van arról, legyen-e online szavazás

Vita van arról, legyen-e online szavazás

2021. április 01. - 12:54
0 komment

 

Már majdnem minden részletben megállapodtak az ellenzéki pártok az előválasztást illetően.

MTI / Koszticsák Szilárd

Hirdetés

Már célegyenesben vannak az ellenzéki pártok az előválasztás részleteit érintő tárgyalásokban, egy kérdésben azonban megfeneklett az egyeztetés. Az online szavazás mibenlétéről nem közeledtek az álláspontok, pedig már jövő hét végén a nyilvánosság elé akarták tárni a megállapodás tényét.

A 444 információi szerint az alábbi kérdéseket illetően egyeztek meg: mind 106 körzetben lesz előválasztás; 400 ajánlást kell gyűjtenie az egyes indulóknak, alá kell írniuk egy értéknyilatkozatot, továbbá határoznia kell minden indulónak arról, később mely frakcióba kíván beülni; egyfordulós lesznek az országgyűlési képviselő-jelöltek kiválasztásai; a miniszterelnök-jelöltről két fordulóban szavaznak, ott az induláshoz majd 20 ezer ajánlás kell; szeptemberre tervezik ezek lebonyolítását, és október 23-ára mindent le akarnak zárni.

Az online szavazás kérdésében azonban megmerevedtek az álláspontok. A DK és a Momentum feszül egymásnak. A Momentum ragaszkodik az online szavazás lehetőségéhez, a DK azonban markánsan ellenzi azt. Az MSZP hajlik a DK felé, a Párbeszéd viszont a Momentum álláspontjához közelít. A Jobbik egyre inkább támogatja az online formát, az LMP viszont nem képvisel markáns álláspontot. A Momentum kezdeményezésük alátámasztásáért online aláírásgyűjtő kampányt is meghirdetett.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások