Hirdetés

Visszalépett az előválasztástól Tóth Csaba

Visszalépett az előválasztástól Tóth Csaba

2021. szeptember 27. - 15:37
0 komment

 

A szocialista politikus ezt sajtótájékoztatón jelentette be.

Facebook fotó

Hirdetés

"Mi történt?" címmel tartott sajtótájékoztatót Tóth Csaba, zuglói országgyűlési képviselő, az MSZP-P jelöltje az előválasztáson. Tóth egy nyilatkozatot olvasott fel, amely arról szólt, hogy a most őt ért támadások ellen nem tudott védekezni, ezért támogatói kihátráltak mögüle. Nehezményezte, hogy más kétes hitelű jelöltek mellett töretlen a támogatás, vele szemben mégis visszavonulót fújtak támogatói. "Az én volt miniszterelnök-jelöltem nemhogy kiállt volna mellettem, hanem megvonta tőlem a támogatását" - nyilatkozta a szocialista politikus Karácsony Gergelyre vonatkozóan.

A vele szemben érkező vádakat "a Fideszt idéző módszerekkel folytatott lejárató kampány"-nak nevezte. Elmondta, hogy egy tisztességes versenyben győzött volna, de így már nem tudja képviselni a zuglói polgárokat. Hiába indított volna helyreigazítási pereket, azok pár hónap múlva vezettek volna csak eredményre, ami már késő.

Karácsony Gergelyt visszatérően "a volt miniszterelnök-jelöltem"-ként nevezte. Hozzátette, hogy úgy vonták vissza az őt illető támogatást, hogy nem volt módja reagálni a vádakra. "Nem vagyok naiv, tisztában vagyok a politika természetével. Nem gondoltam, hogy így kell megismernem Churchill igazságát: az ellenségek nem velünk szemben, hanem mögöttünk vannak, és nem válogatnak az eszközökben. Persze csak addig, amíg nem fog velük is ugyanez megtörténni", mondta Tóth, majd folytatta: "Nincs rá szükségem, hogy ebben a politikai mocsárban tovább küzdjek, amelyben nem az értékek, csak az érdekek a fontosak. Úgy döntöttem, hogy visszalépek a jelöltségtől."

A Telex arról is értesült, hogy nem pusztán a párttámogatások megszűnése áll a visszalépés mögött, hanem mert a sátrakból az a hír járja, hogy Hadházy Ákos áll nyerésre.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások