Hirdetés

Vidnyánszkyra bízták a Színművészeti Egyetemet

Vidnyánszkyra bízták a Színművészeti Egyetemet

2020. augusztus 01. - 07:12
0 komment

 

Az innovációs tárca egyetemi modellváltásról szóló közleményéből derült ki, hogy kit választottak meg az egyetem kuratóriumi elnökének.

Hirdetés

Hat egyetem vált működési modellt, vagyis kerül alapítványi vezetés alá augusztus elsejétől – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A közlemény elején fel is sorolják ezeket – vagyis az Állatorvostudományi Egyetemet, a Miskolci Egyetemet, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemez (MOME), a Neumann János Egyetemet a Soproni Egyetemet és a Széchenyi István Egyetemet – az viszont csak az utolsó bekezdésből, mintegy mellékesen derül ki, hogy  hetedikként eldőlt Színművészeti Egyetem sorsa is.

A Színművészeti szeptemberben kerül alapítványi fenntartásba, az ITM pedig felsorolja az alapítvány tagságát – és vezetőjét:,

a kuratóriumi elnök Vidnyánszy Attila rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója, egyetemi tanár lesz,

akit már korábban „megszólítottak”, hogy vegyen részt az alapítványi munkában. A kuratórium tagjai Bacsa György, a MOL stratégiai ügyvezető igazgatója, Lajos Tamás operatőr-producer, Rátóti Zoltán színész-rendező és Világi Oszkár, a SLOVNAFT Igazgatóságának elnöke, vezérigazgatója.

„A korszerű, magas szintű képzés sokkal jobb esélyeket teremt a hallgatók számára arra, hogy neves külföldi szakemberektől tanulva az országhatárokon túl is sikeressé váljanak a filmiparban, színházi világban” – fejtegeti a modellváltás hátterét az ITM.

Ezzel épp csak a Színművészeti Parlament előtt tüntető hallgatói, valamint a legnépszerűbb magyar írók, költők, színművészek nem értettek egyet, akik petícióban kérték a kormányt, engedje el az egyetemet. Az aláírók arra is emlékeztettek,  a modellváltást előzetes hatástanulmány nélkül, erőltetett tempóban vitte át a kormány,  a szakmai közösség akarata ellenére.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások