Hirdetés

Veszprémi kutyakomédia, avagy miért szavazok egy ismeretlen jelöltre az előválasztáson?

Veszprémi kutyakomédia, avagy miért szavazok egy ismeretlen jelöltre az előválasztáson?

2021. augusztus 21. - 10:22
0 komment

 

A rövid válasz: mert a többi jelöltre nem lehet. Szavazni pedig kell, mert az előválasztás eredendően jó dolog, kár, hogy a pártok közötti mutyizásokkal már előre elvették tőle egy csomó ellenzéki választó kedvét.

Illusztráció: pxhere.com

Hirdetés

De nézzük hosszabban a helyi jelölteket!

Az egyikről semmi jót nem tudnék írni, szerintem még csak nem is ellenzéki, és ennyi. Tipikusan az a figura, aki lelkes díszletül szolgált a kormánypárt látszatdemokráciájához.

A másikról legalább annyi jó elmondható, hogy nem korrupt, és hogy helyi ügyekben folyamatosan dolgozott, eredményeket is ért el. DE! Ha jól számolom, ez a negyedik választás, amelyen szétbarmolja az ellenzéki összefogást. 2015-ben az időközin egy másik jelöltnek kampányolt, nem annak, akit amúgy a pártja (DK) támogatott. 2018-ban megint szembement a pártjával, és nemhogy nem támogatta ugyanezt a jelöltet, hanem nyíltan uszított ellene. A 2019-es önkormányzati választás előtti összefogás pedig egyértelműen az ő egója miatt bukott meg. Ott voltam, civilként tárgyaltam, és megéltem, ahogy az ő vezetésével összezártak a pártok, és minden javaslatunkat lesöpörték. Belém égett a kép, ahogyan a dühbe belesápadva ordította: „ÉN, ÉN, ÉN, akkor is én leszek a polgármesterjelölt!” Hiába mondtam-mondtuk el sokszor, hogy mivel megosztó személyiség, nem tud szavazatokat szerezni a jobboldalon, enélkül pedig nincs esély a győzelemre, nem számított. Veszített, mint ahogy veszített már a korábbi polgármester-választáson is. Ezek után nem meglepő, hogy a pártja úgy döntött, nem őt jelöli. Az egója persze ezt nem viseli el, és naná, hogy elindul(na) ellene. Ma még bizonytalan, hogy megteheti-e, de azt már elérte, hogy róla szóljon a veszprémi előválasztás. Kár, hagyni kellett volna az indulását, mert így mártírt csináltak belőle. Az általa fanatizált, maroknyi szekta tagjai pedig minden lehetséges fórumon szapulják a hivatalos jelöltet. Az már csak hab a tortán, hogy emberünk most civil mezbe bújt, holott korábban, pártvezetőként igyekezett lenyomni a civileket. Megint kiderült, hogy az egója sokkal fontosabb, mint a Fidesz legyőzése.

A harmadik jelöltet, Csonka Balázst személyesen nem ismerem, mégis rá fogok szavazni, mert nem egy lejáratódott figura, és látok esélyt arra, hogy jobbról is kapjon voksokat.

Ha nem ő nyeri az előválasztást, akkor pedig már csak a Kutyákra szavazhatok. Mert a komédiát nem ők csinálják, már nem ők a viccpárt, hanem az összes többi.

Gidai Judit


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások