Hirdetés

Veszprémben júniustól használható, Székesfehérvár belvárosából azonban kitiltják az elektromos rollereket

Veszprémben júniustól használható, Székesfehérvár belvárosából azonban kitiltják az elektromos rollereket

2021. július 08. - 13:57
0 komment

 

A sétálóutcákban balesetveszélyes lehet a használata.

Instagram fotó

Hirdetés

Veszprémben és a Balaton-parti településeken június óta elérhetők a Lime elektromos rollerei. Fogadtatásuk azonban vegyes, egyes déli parti települések elégedetlenkedtek amiatt, mert az eszközöket használóik szanaszét hagyják eldobálva. "Szanaszét hagyott rollerek, az út szélére, a járdára, a kerékpárút közepére sok esetben balesetveszélyesen letett járművek miatt panaszkodnak sokan a Balatonon" - írta az ügyről a Somogyi Hírlap.

A Budapesten már káoszt okozó eszköz miatt számos önkormányzat utólag próbálja szabályozni az e-rollerek használatát. Ferencvárosban a héten fogadtak el egy szabályozást, amelynek értelmében mek akarják akadályozni az eszközök szétdobálását, és gyűjtőpontokat jelöltek ki. Az elektromos járművel kapcsolatban azonban nem csak a tárolása vet fel kérdéseket, hanem a sebessége is. Korábban Pintér Sándor azt mondta, hogy az e-roller segédmotoros kerékpárnak minősül.

Székesfehérvárra a látottak miatt csak azzal a feltétellel engedték be az eszközt, hogy előtte megállapodtak a használat keretrendszeréről a céggel. Ott csak gyűjtőpontokon lehet hozzájutni. Nem lehet majd használni a történelmi belváros sétálóutcáin, köztemetőkben vagy a városi Sóstó területén, de a belváros többi részén is csak 8 km/óra sebességgel. A korlátozásokon túli területeken pedig maximum 25 km/órával használható.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások