Hirdetés

Veszprém és az érsekség 89 milliárd forintot kap a kormánytól az EKF-re

Veszprém és az érsekség 89 milliárd forintot kap a kormánytól az EKF-re

2020. augusztus 06. - 09:26
0 komment

 

Jelentős összegeket utalt ki a kormány „az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozatra történő felkészülést elősegítve, Veszprém és térsége fejlődését támogatva”. És majdnem ugyanannyit külön a katolikus érsekségnek, írja a hvg.hu.

Forrás: wikipédia

Hirdetés

Veszprém 2018 végén nyerte el az Európa kulturális fővárosa 2023 címet, mégpedig egy sok eredeti megfogalmazást tartalmazó pályázattal. Ilyeneket írtak benne: „meg kell tanulnunk, hogyan kezelhetjük a sokféleséget, legyen szó akár emberek, akár világnézetek, akár gondolatok sokféleségéről”, továbbá hogy „semmiképp nem hallgathatjuk el azt a kilométerekről látszó, ordító ellentmondást, hogy miközben pályázunk, Magyarország egyszersmind az európai nyáj legfeketébb báránya”.

A programot koordináló kormánybiztossá a város volt képviselőjét, Navracsics Tibor korábbi uniós biztost, a 2010-ben alakult Orbán-kormány közigazgatási és igazságügyi miniszterét nevezték ki.

A kormány szerda délután közzétett határozata szerint idén és a következő három évben csaknem 50 milliárd forintot adnak az erre létrehozott társaságnak program- és infrastrukturális fejlesztésre. A jövő évtől a gazdaságvédelmi alap fejezetében helyezik el az összeget.

A határozat egy másik pontja a veszprémi katolikus főegyházmegyének ad 39 milliárd forintot „a veszprémi vár területén található műemlékegyüttesei felújítására és fejlesztésére”, ebből csaknem 18 milliárdot idén. Bár bizonyára ez is összefügg az Európa Kulturális Fővárosa programmal, az utolsó 5 milliárdos részt 2024-ben, tehát a program lezárása után kapja meg az egyház.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások