Hirdetés

Veres András püspök kiiktatná a gyakorlatból a lombikprogramot

Veres András püspök kiiktatná a gyakorlatból a lombikprogramot

2020. október 17. - 10:40
0 komment

 

A győri megyés püspök a keresztény orvosokat megkímélné attól, hogy abortuszt végezzenek. Arról is beszélt, hogy a járvány idején nem szeretnék a templomokat bezárni.

Forrás: wikipédia

Hirdetés

A püspöki kar a koronavírus-járvány második hullámában nem tervezi a nyilvános liturgia szüneteltetését, felhívja azonban a figyelmet az egyéni felelősségre – mondta Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) újraválasztott elnöke a Magyar Hírlapnak.

„Semmi körülmények között nem szeretnénk a templomokat bezárni, ezt tavasszal sem tettük” – mondta, hozzátéve: lebeszélni sem szeretnének senkit arról, hogy templomba, közösségi liturgiákra menjen. Veres András szerint „a médiában sugárzott liturgia csak látszat, tud érzelmeket ébreszteni, de nem hasonlítható ahhoz, mint amikor szentségekhez tudunk járulni, ezt a placebohatást pedig jó volna elkerülni.”

Veres András ugyanakkor azt kérte, hogy ha valaki tünetet észlel magán, ne menjen közösségbe, viszont a közösséget ezért nem szeretnék távol tartani a liturgiától és különösen nem az Eucharisztiától. „A templomaink elég nagyok, a szociális távolságtartásra bőven van lehetőség, és ha valaki úgy érzi magát biztonságban, öltsön maszkot. Minden templomban van fertőtlenítő, vigyázhatunk egymásra.

Nem Istentől kell távolságot tartanunk, hanem egymástól.

Veres András más egészségügyi témában is kifejtette a véleményét az interjúban. Hangot adott ugyanis annak a meggyőződésének, hogy sokkal több figyelmet kellene fordítani a törvényekben is az életvédelemmel összefüggő, lelkiismereti kérdésekre. Példaként pedig azt hozta fel, hogy ne kötelezzék az orvostanhallgatókat abortuszon való részvételre, ha keresztény hitük miatt nem szeretnének ebben részt venni. „A jelenlegi helyzetet nem lehet másnak tekinteni, mint a lelkiismereten tett erőszaknak” – fogalmazott.

Majd miután a keresztény orvosokat megvédte az abortusztól, kijelentette, hogy a számára „még mindig nagyon fájdalmas” lombikprogramot „teljesen ki kéne iktatni a gyakorlatból, súlyos bűnöket követünk el vele!”

Az emberi élet továbbadása nem technológia kérdése, hanem két ember, egy férfi és egy nő szeretetkapcsolatát feltételezi, nagyon komoly lelki vonatkozásokkal a háttérben. Vannak a keresztény hit alapján is támogatható gyakorlatok, amelyek bizonyítottan hatékonyak – és nem jár velük a megfogant életek elpusztítása, mint a lombikprogrammal.

via hvg.hu

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások