Hirdetés

Vélemény – Veszprém, az élhető város

Vélemény – Veszprém, az élhető város

2020. október 16. - 13:17
0 komment

 

Polgármester úr és NER-társai! Meglehetősen vastag anyaggal van burkolva az önök arca, hogy a címben idézett szlogennel ellátott szórólapokon hirdetik őszi–téli terveiket a zöldterületekkel és a zöldhulladék-elszállítással kapcsolatban. Köszönjük, hogy megteszik a tőlünk beszedett adóért, és gondoskodnak a zöldterületekről, valamint a kertekben keletkezett zöldhulladék kezeléséről. De önök szerint ettől lesz Veszprém élhető város? Úgy látom, tájékoztatni kell önöket, hogy az irányításuk alatt lévő városban, a fantasztikus fejlesztések ellenére az ember naponta minimum kétszer kerül agyvérzés közeli állapotba, de ha valaki pechesebb, akkor többször is.

Forrás: wikipédia

Hirdetés

Kezdjük a körforgalommal, amely a világ szerencsésebbik felén gyorsítja a közlekedést, miközben egyszerűsíti is. Sajnos önök képtelenek voltak átlátni azt a helyzetet, hogy szintbeli gyalogátkelőkkel ez a mutatvány egy dugógyártó gépsort eredményez. A kettős körforgalomnál pedig ez kétszeresen is igaz. Sunyítanak is az elkészülte óta, nem volt sem hordógurítás, sem utcabál, hogy a sok-sok millió forint elköltése után kész a csoda! Még az sem sokat segít rajta, hogy ott van a herendi porcelánfa a közepén. Az élhető város szlogenből az élhetőt ezzel máris évtizedekre elhagyhatják, ha a belső körgyűrűt nem fejlesztik az új völgyhíddal együtt. Erről valahogy nagy a csend, most, hogy a kampánynak vége.

Az új buszmegállóktól is sokkal élhetőbbnek gondolhatták a várost. Igaz, jó részük teljesen alkalmatlan a funkciójára, sem az esőtől, sem a széltől nem védenek, de önök ezt nyilván nem tudhatják, hiszen valószínűleg még sosem vártak buszra egy ilyen megállóban. Azt a feladatot viszont tökéletesen teljesítik, hogy mossák általuk a városlakók agyát, hiszen igazából csak a kormányzati propaganda megjelenítőhelyei ezek, a reklámbevétel meg ráadásul Mészáros cégét gazdagítja.

Ha már buszváró, akkor folytathatnánk a sort a V-Busszal, amelyről valószínűleg egyetlen veszpréminek sem az jut az eszébe, hogy működésével élhetőbbé vált a város… Sorolhatnánk a keszekusza menetrendet, a kritikán aluli műszaki állapotú járműveket, amelyek hol lerobbannak, hol kigyulladnak, amelyeken nem nyílnak az ajtók, nem működik a klíma, de még a leszállásjelzők sem, szerencsétlen utasok óbégathatnak a sofőrnek, ha le akarnak szállni, ő meg vagy meghallja, vagy nem... Nem éppen 21. századi módszer.

Érdekes kérdéseket vet fel az úthálózat fejlesztése az elkerülőn, valamint a kereszteződések átépítése is. Tényleg nincs a városházán egyetlen olyan szakember, akinek szava lenne ebben, és akire hallgatni is lehetne? Az útépítés miatt nincs menekülés a dugókból a ki- és bevezető utakon sem. A későbbi kényelemért szenvedni kell, gondolják önök. De tényleg nem lehet ütemezve adni a népnek a szenvedést? Egy-két menekülőutat azért hagyhattak volna, csak úgy az élhetőség jegyében.

A Jutasi úti világítás is betalált. Szinte monokróm ledlámpákkal a fényerő megvan, de a láthatóság csapnivaló. Az autós csak sejti, hogy kik és merre gyalogolnak, bringáznak a „lámpafényben”. Érezhették önök is, hogy baj lesz ebből. Rittyentettek is egy okos zebrát a templom elé. Jó lesz az. Csak az a baj, hogy rapszodikusan működik, merthogy manapság épp nem működik. Biztos a víz az oka, ami zavarja a szenzorokat, de ez csak tipp. Valami szerelőt kéne azért ráküldeni, aki esetleg meg tudná gyógyítani. Csúszós, esős időben, a korai sötétben életeket menthet az új világítás ellenére, ahogy sejtették is. De ahhoz működnie kéne. Vagy megvárják, hogy valaki szerencsétlenül járjon, és az önök értelmezését az élhetőről a gyakorlatban tegye próbára?

Tudják, kedves döntéshozók, hogy mitől lesz élhető egy város? Attól, ha nem hónapokig, évekig kell kerülgetni például a sitthalmokat, ha a mindennapokban a szervezettségnek köszönhetően a lehető legkevesebb bosszúságot kell lenyelni.

Attól lesz élhetőbb egy város, hogy az elköltött millióknak használati értékük is van, nem csupán valakiknek a gazdagítását szolgálják. De Isten éltesse önöket, hogy a zöldterületekről és a zöldhulladék elszállításáról gondoskodnak. Jó az irány, de meg ne álljanak! Azt is csak remélni merjük, hogy egyik-másik utcában nem lesz ott még hónapokig az ősszel elszállításra kikészített zöldhulladék.

A város attól is élhetőbb lenne, ha átláthatóan működne, és ha partnernek tekintenék az itt lakókat. Mondjuk, csinálhatnának például egy járványoldalt is a város honlapján, ahol naprakészen tájékoztathatnák a lakosságot, hogyan is állunk a vírussal. Könnyebb ugyanis úgy hatni a polgárra, ha látja, hogy nő, stagnál vagy csökken a fertőzés a lakóhelyén.

De ez már nyilván túl nagy kérés, meg nem is egyezik az irányvonallal, hiszen önök nyilván azt gondolják, hogy amiről nem beszélnek, az nincs. Nincs a sok bosszúság, amelyet naponta el kell szenvednünk, van viszont propaganda a csodálatos fejlődésről, az épülő-szépülő, élhető Veszprémről. Kedves NER-társak, azt hiszem, mi nem ugyanabban a városban élünk.

Kovács József

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások