Hirdetés

Vélemény – Ütközet

Vélemény – Ütközet

2020. július 30. - 13:57
0 komment

 

Eljött az idő, amikor a képzelt propagandavilág és a valóság közötti szakadék olyan hatalmas lett, hogy semmiféle bűvészkedéssel sem lehet azonos időben fennállónak hinni.

Illusztráció: pikist.com

Hirdetés

Az MNB jelentése az oktatásról, egészségügyről és a gazdaságról valami érthetetlen oknál fogva meglehetősen objektívre sikeredett. Persze, nem tartalmazza az okokat, indokokat, csak tényszerűen közli az állapotot. Tíz év gyakorlati teljhatalom után, a világban egy rekordhosszú gazdasági szárnyalás után, uniós pénzesőben ázva

az MNB megállapításai szerint az adatok alapján Magyarország egy történelmünkben soha elő nem fordult lehetőséget puskázott el.

Az oktatásban a képzettség nélkül kihullók és a felsőoktatási végzettséget szerzők társadalmi arányai a legrosszabbak között vannak az unióban. A képzelt világban viszont mi ezzel az adattal Európa motorja vagyunk! A képzelt világban 2030-ra utolérjük Ausztriát, már megint. A képzelt világban ezzel az adattal a tarsolyunkban mindenkire szép és jó dolgok várnak, csak még egy picit kell kitartani… Amikor lassan már a kalapács is okos lesz, nálunk a képzett elme felesleges. Pedig nem jóslás, ha azt állítom, hogy a jövőben a nagy pénz nem a robotok porolgatásában van, hanem a robotok megalkotásában és használatában. Mi a porolgatásra készülünk.

A gazdasági teljesítményekről is lerántja a leplet a jelentés. A gaz és undorító multik termelékenységnövekedése uniós, míg az oligarchák által leuralt, a kényszerből vállalkozók, az adókkal és értelmetlen adminisztrációkkal sanyargatott kkv-k és egyéb hazai vállalkozások csak vergődnek és rosszabbnál rosszabb mutatókat produkálnak. Persze, úgy könnyű, hogy a multiknak számolatlanul mennek a vissza nem térítendő támogatások, adóvisszatérítések, munkahely-teremtési támogatások. (Legalább élnek is vele az adatok alapján.) Úgy könnyű, hogy a multik évekre előre megkapják a munkabéreket a „teremtett” munkahelyek után. A magyar vállalkozó pedig csak pislog és retteg a hatóságoktól, hogy mikor mibe kötnek bele. Persze, ha fidióta körökön belül van a „vállalkozó”, akkor tömény hazugság, amit írtam. A kastélyokra, szállodákra, a fidiotizmust képviselő urakra olyan mennyiségben dobálják az ingyenpénzt, hogy képtelenek nélküle megélni a piacról. Az MNB sajnos kimondja róluk. Pedig a propagandában az szerepel, hogy ők a nemzeti burzsoázia, akik a magyar érdekeket figyelve, a magyar embereket a szemük előtt tartva virágoztatják fel az országot.

A valóságban pedig felzabálnak minden pénzt, mint a sáskák, hogy luxusra szórják el.

A népszerű fidióta felfogás szerint legalább az országban marad a pénz. Marad a fenét! Horvát, spanyol tengerparti villává válik. Ausztriában bejegyzett repülővé, horvát jachttá alakul, és a dubaji, bahreini, panamai számlákról még fogalmunk sem lehet. Viszont a nem magángép, nem kormányrepülők a honvédség állományából elég sűrűn szállnak arrafelé. Persze, teljesen más okból. Nyilván.

Az egészségügyet hagytam legutoljára, mert nem kell túl nagy jóslás ahhoz, hogy erre a közfinanszírozott ágazatra a közeljövőben hatalmas terhelés fog hárulni megint a járvány miatt. Az MNB megállapításaiban semmi új nincsen. Tíz év teljhatalomban csak rohadt az egész rendszer, gyorsulva, miközben az állampolgárok egyre mélyebben kell hogy a zsebükbe nyúljanak a tisztességes ellátás reményében. A fidióta rendszer pedig hozza a formáját. Naponta ezerszer elmondják, hogy a hálapénz ellen harcolnak, hogy most aztán átalakítják a rendszert.

Ami átalakítást végeztek, az viszont siralmas.

A kórházak hiányfelhalmozása egyre rövidebb ciklusban történik meg, és egyre hosszabb idő, amíg a hiányt az állam legalább részben pótolja, megzsarolva a beszállítókat. Pedig már központilag szereznek be mindent. Mint a lélegeztetőgépeket. Apropó, látta már valaki azt a raktárt, ahol hegyekben állnak? Aranyáron megvették állítólag. A kórházakban meg nem hallani, hogy a lélegeztetőgépekre kiképzett állomány megnövekedett volna. Valami gyorstalpalót rányomtak ugyan a nővérekre, de ez csak papíron kiképzés. Nem többen lettek, csak egy újabb feladatot kaptak a nyakukba.

Viszont mégis teljesen megnyugodtam. A fidióta rendszer naprakész az egészségügyben. Munkaadója kitüntetésre érdemesnek találta ugyanis hosszú és magas szintű, példamutató munkájáért a veszprémi, 150 ezres hálapénz kategóriájú orvost, akit a bíróság és még az orvoskamara is elítélt, Mert állítólag nem tudtak arról, hogy az orvos mit művelt.  Kac-kac! De a fidióta rendszer gyors. Ahogy kitudódott és a felháborodás nőni kezdett, rögtön reagáltak. Megkérték a felterjesztőt, hogy terjessze fel a kitüntetés visszavonását. Kicsit ciki, hogy addigra leközölték, ahogy Ovádi Péter fidióta országgyűlési képviselő, a bátor 133-ak egyike gratulál és kezet ráz az „úrral”. Persze, Ovádi szemrebbenés nélkül nyomta a gombot, amikor az egyetemünket feldarabolták, úgyhogy ez semmiség. Haladjunk. Vagyis a fidiotizmusban fejlődjünk csak vissza rendületlenül. Éljen a jobbágyvilág! Ha jól viselkedünk, akkor kapunk stadiont, meg uszodát alig 10–15 év alatt, és még akár az önkormányzati csődöt is elkerülhetjük. De ha ugrálunk, akkor jön a nemulass!

Kovács József

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások