Hirdetés

Vélemény – A tanácselnök dilemmája

Vélemény – A tanácselnök dilemmája

2020. április 02. - 12:19

 

Azt hittem, hogy rossz álom volt. Aztán arra is gondoltam, hogy csak április elsejei tréfa. Azaz nem is egy, hanem mindjárt kettő. Viccesek ezek ott fenn Pesten. Aztán ma reggel kinyitom a szemem, várom a cáfolatot, erre meg csak a Tóni-féle napi sorvezetőt kapom, hogy ma mit kell képviselnem. Hát nem könnyű. Reggel ezt képviseljük, este meg valami mást. Hát gerinctornára nem kell járnunk ezután sem. Na, mindegy. Nézzük is akkor ezt a két dolgot, mert ugye meg kellene oldani.

Illusztráció: pixabay.com

Hirdetés

Itt van mindjárt az egyetem ügye. Nemrég még azt mondtam, hogy olyan forgatókönyv nem lehet, hogy a Georgikont elcsatolják. Még meg is vádoltam az ellenzéket hangulatkeltéssel. Petike is megszólalt az ügyben, parolázott is egyet a lelkésszel, hogy feltehesse a Facebookra. Most meg tegnap, mint derült égből az a bizonyos villámcsapás, szólnak, hogy a Georgikon már csak maximum Georgikoff. (Végre egy angol poén. Már 15 éve szorgalmasan tanulom a nyelvet.)  Mindegy. Ez van. Szólok Kesma Emőkének, hogy a régi cikkeket vegyék le. Úgyis gyorsan felejtenek a népek. Szólok a fiataloknak is, hogy gyorsan csináljanak valami ifjúságvédelmi akciót, és mondják el párszor, hogy egyetem. Bence ebben nagyon jó. Tényleg, mint a papagáj. Ezzel meg is vagyunk. Egyetem téma a múlté.

Nézzük ezt a másikat! Pedig hogy örültem, amikor először meghallottam, hogy a kormány átveszi a polgármesterek munkáját. Lett volna egy kis pihi. Erre estére meg visszavonják. És mindezt nem is a főnök. Na jó, ő a múltkor már eljátszotta ezt a tanárok fizetés nélkülijével. Reggel ezzel fenyegette őket, este meg bezárta az iskolákat. Jha, nem, rosszul mondom. Itt írja a Tóni Pestről, hogy az iskolákat nem zártuk be, hanem csak átálltunk digitális oktatásra. Be kell ezt gyakorolnom. Szóval most mégis nekem kell aláírnom az ő döntéseiket. Persze, maradjon is így. Emlékszem, a legutóbb, amikor önállóan mertem dönteni 2015-ben, rosszul sült el. Úgyhogy azóta biztosra megyek. Nem szégyen időt tölteni azzal, hogy az ember kérdez. Nos, én mindennap és egész nap mindenről megkérdezem őket. A péntekeket imádom. Akkor szokott jönni Tibor, és akkor nem is kell kérdezni, csak jegyzetelek. Kim Dzsong Un emberei is ezt csinálják, biztos jó így. De most Tibor sem jön. Ő is digitálisan tanít. Elég szar lehet neki. Mit mond a jogállamról a tanítványainak a hétfői törvény után? Még jó, hogy nem kell neki tükörbe néznie. Ezt onnan tudom, hogy a múltkor, amikor meghívott, egy sem volt a lakásában.

Na, egy kicsit elkalandoztam. Most hívott Tamás, hogy át kell akkor írni a vezércikket a városi kurírba, és majd átküldi jóváhagyásra. Mert tegnap már megírta, mennyire jó, hogy a kormány fog mindent irányítani, most meg az ellenkezőjéről ír dicshimnuszt. Mindegy, fiam, küldd át, csak rábólintok, ha a pestiek is rábólintanak. Amúgy  kutya sem olvassa. Én sem. Otthon néha krumplipucolásra használjuk. De hát ki kell fizetni a sleppet. Mi senkit nem hagyunk az út szélén. Nem tudom, ez utóbbi mit jelent, de pár hete Tóni ezt küldte egy anyagban.

Nem jön jól ez a járvány. Le fogják állítani az összes fejlesztést. Pedig jól el vagyunk maradva. A Modern Városok Programban ígért a főnök fűt-fát, de csak beton lett. Abból is kilopták a cementet. Régen legalább üthettem azt a hülye Fertiget, hogy nem épül semmi, de az elmúlt két évben? Peti is csak posztolni jár a parlamentbe. Meg néha felszólal a szingapúri halászok jogaiért, meg elmegy egy futsalmeccsre, de kb. ennyi. Őt azért mégsem szidhatom.

Mindegy. Ezt is megoldom. Lassan vége a napnak. Sikerült ma is hasznosan eltölteni az időt. Nem okoztam kárt. Már ez is siker. Kicsit félek lefeküdni. Azt álmodtam, hogy megint ott vagyok Laci könyvbemutatóján. Te jó ég, annyi embert! És ezek maguktól mentek oda. Miatta. Az ő barátai voltak. Hányan is lehettek? Háromszázan? Ha én elhívom a helyi pártszervezetet KISZ-estül együtt, akkor is elférnénk egy dióhéjban. Azóta vannak rémálmaim. Hogy nekem is megjelenik egy könyvem, és csak Tamás van ott, meg én. Na jó, majd adok ingyen szendvicset, vagy kérnék a pestiektől egy nemzeti dohányboltot nekik, arra odacsődülnének az én elvtársaim is.

 (Ha esetleg felismerhető a cikkben szereplők neve, az csak a véletlen műve lehet.)

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások