Hirdetés

Vélemény – Támad a kakadu

Vélemény – Támad a kakadu

2020. október 20. - 13:28
0 komment

 

Javában zajlik az amerikai elnökválasztási kampány és nálunk is hosszú évek óta dúl a fidiotizmus permanens kampánya.

Illusztráció: pikist.com

Hirdetés

A magyar külügyminiszteri posztot megszálló papagáj, amelyik 2010 előtt, jó szárnyashoz méltóan, csak és kizárólag a pártvezetője szövegeit ismételgette vég nélkül, most minden eszét elvesztette. Az amerikai elnökválasztás hevében ugyanis Joe Biden olyan megjegyzést tett a fidiotizmus atyjára, ami mélységesen felháborította a külügyminisztert. Biden ugyanis banditának nevezte a mi miniszterelnökünket.

A felháborodott kakadu küldött is az elnökaspiránsnak egy figyelmeztetést, hogy mielőtt a magyar miniszterelnököt minősíti, tisztázza a fia zavaros ukrajnai korrupciógyanús ügyeit.

Ez több, mint diplomáciai baki. Ez a reagálás egy hatalmas kockázat vállalása, amelyet az ország szenvedhet meg. Ha nem Trump nyeri a választást, akkor nem valószínű, hogy Biden és tanácsadói véleménye a kakadu kirohanásától megváltozik, és megválasztása után meghunyászkodva leborul a mi nagy országvezetőnk tökéletessége előtt. Sőt!

Aztán az is kérdés, hogy az amerikaiak esetleges új vezetője nem fordít-e egy nagyot a diplomáciáján, és olyan nagykövetet nevez ki ide, aki nem olyan ingben-gatyában a mi miniszterelnökünkkel luxusrepülőzős fajta, hanem olyan, aki netán még demokratikus, esetleg liberális elvekkel is rendelkezik a hazájának szolgálatán kívül, és máris oda a tíz év küzdelem az illiberalizmus csodájáért. Ami rettenetes kár lenne, valljuk meg. Vagy nem?

Miért nem tudott úgy reagálni, hogy visszautasítja a jelzőt, amellyel a miniszterelnökét jellemezték, és ezt csak a kiélezett választási küzdelemnek tudta be? Talán azért, mert ez normális reakciónak tűnne, de nem fejezné ki a lojalitást és a hatalom gyakorlójának kiszolgálását? Fontos lehet ez most a kormánypártnál, hiszen ki akar lekerülni a pártlistáról, amelyen biztos befutó helyet kaphat, és ehelyett ki akarna rákerülni a melós, jópofizós egyéni választási listára, vagy arra sem? Nagy a tolongás!

Aztán a megszólaló a korrupciót emlegetve, nem a legalkalmasabb magyar kormányzati szereplő az ellentámadás során.

Mindenki azonnal a luxusjachtozásának a körülményeire gondol, ha meglátja. Még nem felejtődött az el, csak éppen homályosodni kezdett, de most ezzel a kirohanással aktualizálta.

Az is érdekes, hogy a mi miniszterelnökünk a veje, lánya, családja kérdéseket felvető gazdagodására úgy reagál, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik, de követelik, hogy Biden számoljon el a fia ügyével? Egy ember önérzetén esett csorbát az országot veszélyeztetve akarnak kiköszörülni. Legközelebb hadat üzenünk Hollandiának, mert a miniszterelnöke csúnyát mondott a miénkre? Már értem a Néppárt maszatolását a Fidesz kirúgásának ügyében. Teljesen megfélemlítettek, hiszen egy ilyen döntés után minimum az állami MVM pénzelte CÖF különleges különítményének rajtaütésével kellene számolniuk.

Kedves kormánypártiak! Tényleg ilyen vezetést akartok az országnak? Ha igen, akkor nem szóltam. Akkor hajrá, hátha a sikeres országépítés során esetleg a kínai összeszerelő üzemek után betelepül a fejlett Bangladesből is valami ruhavarroda hozzánk, hiszen a kakadu szerint létrejött az új gazdasági világrend a Budapest–Dakka tengellyel! Ha a kínai gyártónak elég olcsók a magyar munkások, akkor Banglades sincsen sokkal messzebb. De ebből hogyan lesz így az „utolérjük Ausztriát” gazdasági program, ha vállaljuk annak kockázatát, hogy a világ legerősebb gazdaságának és katonai hatalmának várományos vezetőjét vegzálni kezdjük? Ráadásul még nem is hazudott a miniszterelnökünkről...

Kovács József

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások