Hirdetés

Vélemény – A polgár csak legyen hálás, miközben a dugóban ücsörög!

Vélemény – A polgár csak legyen hálás, miközben a dugóban ücsörög!

2020. szeptember 16. - 09:29
0 komment

 

Kedves veszprémiek és az agglomerációban élők! A város közepét a csúcsidőkben megbénító dupla körforgalmasítás után megkaptuk a városba be- és az onnan való kijutást percekről közel órára növelő „fejlesztést”.

A kép illusztráció

Hirdetés

Az első napok polgári dühére kitalált és a propagandarádióban hallható polgármesteri dorgálás késztetett írásra.

Elképeszt ez a képmutató, nyugtatva okoló és magyarázkodó, alattvalóknak kilökött maszlag! Mint tudjátok, fantasztikus fejlesztés ez, és mint minden fejlesztés, kellemetlenségekkel jár, tűrjétek ezért és tanuljátok meg használni – olvassák fel a rádióban Porga polgármester ilyen tartalmú üzenetét.

Bizony, tudja a polgár, hogy a szépségért szenvedni kell. A baj a mértékével van! Felhívom a polgármester úr figyelmét arra, hogy a városba be- és onnan a kijutást lehetővé tevő utak száma véges. Konkrétan 6, azaz hat út vezet ide különböző irányokból. Nos, ebből egyet lezárni, egyet leszűkíteni és a forgalmat terelgetni rajta, valamint egy egyébként is túlterhelt útra ráterelni még a forgalmat nem túl okos gondolat.

Még egy átlagos képességű művelődésszervező is átláthatja, ha rápillant a tervekre, hogy ez így torlódást, dugót és balesetveszélyes helyzeteket fog eredményezni.

Persze, tudom, hogy az időzítés, a tervezés a NER világában lehetetlen. Hiszen a fejlesztési pénzek körül mindenféle varázslat történik, és a varázslók elég türelmetlenek, ha a pénzükről van szó. Aztán a pénzek bármikor ide-oda kerülhetnek, még akkor is, ha a közlönyben közzétették, hogy mire és mennyi az annyi, ha valaki a varázslók közül jobb megtérülési rátájú ötlettel dörgölődzik a legfőbb varázslóhoz. Elég csak a sportcsarnokunk kibővítésének ötletét végignézni.

Szóval az kizárt, hogy megvárják az uszoda melletti csomópont építésének végét, és aztán kezdjenek útlezárásos építkezésbe máshol, hogy legalább egyetlen úgy-ahogy járható menekülő útvonal maradjon az arrafele lakóknak. Különben is, múlik az idő,

közeledik a 2022-es választás, ami előtt hatalmas buliban, szalagátvágásokkal, 20–30 meghívott segítségével át kell adni a műtárgyakat.

Választás lesz, semmi sem tűrhet halasztást, ha kő kövön nem marad, akkor sem. Addig meg a polgár fogadja el a buta és arrogáns magyarázatok tömkelegét, és tűrjön, sőt, legyen hálás, miközben a dugóban ücsörög! Aztán abban az eufóriában, hogy végre elkészült valami, akkor a NER tervezésképtelen, önkényes, érthetetlen döntési mechanizmusú, büntető-jutalmazó rendszerét válassza újra!

Értem én, polgármester úr, de igencsak elegem van belőle, hogy ezt művelik az életemmel, életünkkel! Mi történne, ha ütemezett fejlesztésekkel és a lehető legkevesebb kellemetlenséggel, több értelemmel végeznék a munkájukat? Amúgy a busztársaság már kijön arra a veszteségtermelő szintre, mint a megszüntetett korábbi szolgáltató? Netán a csőd felé tántorog a város? 2023 is mindjárt itt van! Csak szólok, mert minden naptári esemény mindig képes meglepni a NER világát! Winter is coming! – ahogy a népszerű sorozatban mondták. És egy népi bölcsességet is elárulok a NERsevikeknek: Aki sokat markol, keveset fog!

Kovács József

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások