Hirdetés

Vélemény – Miért kell titkolni a járvány helyi adatait?

Vélemény – Miért kell titkolni a járvány helyi adatait?

2020. október 13. - 13:05
0 komment

 

Sokan, sok veszprémi fórumon teszik fel a kérdést jogosan: miért nem lehet ebben a városban az önkormányzattól, a polgármestertől vagy a helyi újságból tájékozódni a vírusfertőzöttség nagyságáról?

Illusztráció: pixabay.com

Hirdetés

Egyre többen aggódnak pedig, látván az országos halálozási arányokat, s tennék fel a kérdésüket, de nincs kinek. Közben nap mint nap szembejön a Facebookon, hogy vannak városok, ahol máshogy csinálják. Itt van mindjárt Zalaszentgrót példája, ahol a polgármester mindennap korrekt módon tájékoztatja a lakosságot a helyi adatokról. Amikor pedig városunk focikapusának, azaz polgármesterének az oldalát böngésszük, azt látjuk, hogy legutóbb szeptember 17-én volt bejegyzése a vírussal kapcsolatban. Miért is? A párt talán nem találja fontosnak a témát?

Valószínűleg nem. Úgy mérték, hogy az embereket nem érdekli a vírus, így ez az ukáz. Mert ha nem beszélünk róla, nem létezik. Ugye, milyen ismerős? Így ment ez régen évtizedekig, és így megy most is, 1984-ben, azaz 2020-ban.

Addig is marad a szóbeszéd. Arról például, hogy több mint 30 orvost helyeztek át a veszprémi kórházból Ajkára (ahol amúgy 90-et igényeltek), hogy az onkológián 8 dolgozó fertőződött meg, s gyakorlatilag nem működik az osztály, hogy az iskolákban hány osztály van karanténban úgy, hogy a családtagoknak nem kell bevonulniuk, hogy a város volt alpolgármestere hetekig feküdt Coviddal az intenzíven, hogy Veszprém népszerű sportriportere a közösségi oldalán kéri számon, miért nem tájékoztat senki, hogy miért kell egy volt focistának is meghalnia a vírus miatt, és a lista még folytatható.

Persze, hiába tesszük fel a kérdéseinket mi is. Az orvosokkal és nővérekkel titoktartási nyilatkozatot írattak alá, a kórházban katonák diktálnak, a vezető pedig pártkatona, mint a régi időkben. Ide jutott Veszprém, a valamikor büszke polgári város.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások