Hirdetés

Vélemény – „Magyarország megáll a saját lábán”

Vélemény – „Magyarország megáll a saját lábán”

2020. november 18. - 10:39
0 komment

 

Ez a mondat 2019. július 12-én hagyta el a fidiotizmus atyjának ajkát, és nem röhögött fel azonnal, ahogy kimondta.  Sőt, még fokozta is! „Nem szorulunk külföldi pénzre.” Handabandázott tovább.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Hirdetés

Most azért feküdt keresztbe a pénzügyi segítségnek egy járvány közepén, az újra bezáródó Európa megmentésének idején, mert az uniós pénzeket jogállami garanciákhoz kötnék. A fidiotizmus agytrösztje szerint ezzel akarnák megakadályozni az uniós támogatások elérésében az országot.

Olyan pénz megvonásának lehetőségétől fél, amire szerinte nem szorul rá az ország. Olyan eljárástól retteg, ami a jogállamiság vizsgálatán alapul, amivel szerinte semmi baj sincsen az országban.

Kíváncsi vagyok, hogy a fidiótákon kívül akad-e ember az országban, aki ezt a logikát agylefagyás nélkül követni tudja.

Közben pedig úgy szórja a pénzt, mint bolond pék a lisztet. Mindennap van olyan pénzszórási ötletük, ami szinte sugallja, hogy az ország kifogyhatatlan aranybányára települhetett. Persze, az egy picit árnyalja ezt a „gazdagságot”, hogy az ország adóssága 2010-ben körülbelül 20 000 milliárd forint volt. Most azonban már 35 000 milliárdot tesz ki. Mindezt úgy sikerült a fidiotizmusnak produkálni, hogy 2019 végéig ritka hosszú konjunktúra volt a világban. A hitelek kamatai világszerte alacsonyak voltak, a nyersanyag és az energiahordozók árai rekordalacsonyan álltak. Az Európai Uniótól dőlt az ajándék pénz bármire, amire a kormányzat kért. 3000 milliárdnyi nyugdíjvagyont elfüstöltek, 15 000 milliárdot viszont mégis sikerült rápattintaniuk az örökölt 20 000 milliárdra.  

A pénzszórás közben a nehéz helyzetre hivatkozva ellehetetlenítik az önkormányzatokat.

Nagyon kíváncsi lettem volna Porga NER-társ arcocskájára, amikor meghallotta, hogy az iparűzési adót megszüntetnék a haverjai. Kíváncsi lettem volna a szemének gúvadására, amikor bejelentették az ingyenessé váló parkolást. Ámbár lehet, nem fogta fel, hogy ez mit jelent a városnak?

A buszjáratokat biztos tudja finanszírozni a város, sőt, a járatsűrítés is megoldható, hiszen dehogy viszi számolatlanul a pénzt a nagy ötletük a saját busztársaságról.

Ahogy olvastam a hírekben, azért megváltoztatta a fidiotizmus helyi terveit a pénzszűke. 2023-as terveket kezdtek újragondolni. Azért azt remélem, hogy a végén egy nemzetiszínű turulszobor, karmaiban egy kereszttel, még kijön a büdzséből, és egy kórus a Nélküledet énekelve fellép az átadásán, mint olyanon, amivel ámulatba ejtjük Európát a sok volt kulturális főváros programjával összehasonlítva.

Azt is remélem, hogy az országgyűlési képviselőnk az állatvédelem szünetében szakít egy kis időt arra, hogy a vasútállomás oldalán hirdetett beruházásban azokat a vonatokat megtalálja, amelyekkel korszerű, és már majdnem XXI. századi módon lehetett utazni Veszprém és Budapest között.

Persze, ahhoz meg kell érnünk azt, amiről Varga Judit beszélt az uniós miniszterek vitáján. Az unió kiéheztetési terveit túl kell élnünk. Tudják! A saját lábán álló országunknak, a jogállami mintának nyomort hoz, ha nem kaphatja meg azokat a pénzeket, amelyekre nem szorul rá, és amelyeket jogállamisági feltételekhez kötnének. Apró bibi, hogy a vétónkkal az uniós segélyalapot is meggátoltuk abban, hogy Európa 3. legjobban érintett országát a pandémiában segítse Brüsszel. Igen, Magyarország sem kaphat pénzt a vírus elleni védekezéshez és a gazdaság túlélésének biztosítására.

Mi baj is származhat abból, ha önsorsrontásunk közben a legfőbb vezír lophatnékja miatt 450–500 millió európai szemében válunk bűnössé?

Legfeljebb sírunk megint 100–150 évet, hogy Európa hogy kibabrált velünk. Abban jók vagyunk!

Kovács József

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások