Hirdetés

Vélemény – A következmények nélküli város

Vélemény – A következmények nélküli város

2020. szeptember 17. - 10:00
0 komment

 

Ülök otthon este tizenegykor és Facebook-posztokat olvasok. Alvásra esély sincs, mert fölöttem ott gyakorlatozik mindenféle repülő eszköz, amelyek iszonyatos hangját a lakótelep kutyáinak rémült vonítása kíséri.

Hirdetés

Olvasom a Facebookon azoknak a dühös beszámolóit, akik az elmúlt napokban – és valószínűleg ma is – elkéstek a munkából, az iskolából, vagy egy órát araszoltak kocsiban, buszban ülve az almádi úti csomópont lezárása miatt. Olvasom a posztokat, hallgatom az iszonyatos zajt, és azon gondolkodom, hogy

velünk, veszprémiekkel tényleg bármit meg lehet tenni?!

Birkaként élünk ebben a városban, bármit lenyomhatnak – és le is nyomnak – a torkunkon?!

Sorolhatnám megint hosszan a fideszes városvezetés ellenünk elkövetett merényleteit, de csak két dolgot emelnék most ki: az autózást csúcsidőben megbénító kettős körforgalmat és a tömegközlekedést káoszba fullasztó V-Buszt. Egy normális helyen mindkettőbe belebuktak volna azok, akik ezeket kitalálták, végigvitték. De nálunk nem, sőt, mindenre rá lehet tenni még egy lapáttal, lehet bennünket tovább szívatni. Legújabban épp a déli elkerülő átépítése miatti, ész nélküli, előre át nem gondolt útlezárásokkal. Ha a hadgyakorlat miatti zajért nem is ők okolhatók, annyit határozott kiállással csak el lehetne érni, hogy éjszaka ne röpködhessenek lakott terület fölött! De nem, itt az ilyesmi is hiányzik.

Amúgy meg azt is tudjuk már rég, hogy

nekik a pártközpontból diktálnak, nem mi, városlakók  érdekeljük őket, hanem az, hogy a fentről jövő elvárásokat teljesítsék.

Ékesen bizonyítja ezt Porga polgármester reagálása, aki a szerdai közgyűlésen válasz nélkül berekesztette az ülést, amikor a koronavírussal kapcsolatos helyi adatokról kérdezte az ellenzék, illetve az ezzel kapcsolatos tájékoztatást hiányolta. Igaz, előtte még kiszaladt a száján a következő mondat: „A veszélyhelyzet megszűnt, a polgármesternek és az önkormányzatnak ezzel kapcsolatban jelenleg nincs semmi tennivalója.”

Pedig nem, kedves polgármester úr, veszélyhelyzet sem akkor van, ha a legfőbb vezír azt mondja. Most például a fertőzöttek száma sokszorosa a tavaszinak, veszprémi oktatási intézményekben is karantént kellett elrendelni. Igaz, a hatóságok igyekeznek ezeket eltussolni, nehogy már rosszul mutasson a statisztika. Ön pedig nem tesz semmit, még csak véleménye sincs, még csak azt sem írja, hogy vigyázzunk magunkra, a közösségi oldalán csupa örömhír jelenik meg, amelyek alapján joggal gondolhatjuk, hogy egy másik világban él. A véleménynélküliséggel persze nincs egyedül, hiszen pártja helyi erősebb embere, a kétszeres kormánybiztos Navracsics is már-már sajtótörténeti kuriózumot jelentő interjúban nem válaszolt a neki feltett kérdésekre.

Nem tudom, polgármester úr, hogy mivel telnek a munkanapjai a különféle reprezentációs megjelenéseken kívül.

Nem tudom, eszébe jutott-e már valaha, hogy ön felelős ezért a városért, és nem csak a pártja előtt.

Az sem gondolnám, hogy a koronavírussal kapcsolatban ne lenne tennivalója, sőt, rögtön adnék is egy kis munkát. Miután már országszerte büntetnek is a tömegközlekedésben a maszk hiányáért, talán végre el lehetne érni, hogy Veszprémben, az önkormányzati cégként működő V-Busznál is valóban kötelező legyen a maszkviselés. Mert amúgy a járvány tavaszi kezdete óta soha, egyetlen sofőrön sem láttam, aminthogy azt sem, hogy az utasokat erre figyelmeztetnék. Porga úr, intézze el, tegye már magát hasznossá! Tegnap egyébként a Főnöke is kifejezetten kérte a maszk viselését!

No, de este 11 van, én meg még itt „szórakozom” azzal, hogy  olvasgatok-írogatok, pedig le kéne már húzni a redőnyt. Orbántól ugyanis már azt is megtudhattuk, hogy a koronavírus este 11 után támad…

– gij –

 

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások