Hirdetés

Vélemény – Az emberarcú fideszes dilemmája

Vélemény – Az emberarcú fideszes dilemmája

2020. szeptember 18. - 09:15
0 komment

 

Már megint reggel van. Nem szeretem a reggeleket. Ennyi idősen már nehéz felkelni. Jha, nem is vagyok annyi, amennyinek kinézek…

Illusztráció: piqsels.com

Hirdetés

Nézzük, mi is a mai penzum. Most, hogy dupla kormánybiztos lettem, 48 órás napok elé nézünk. Nem könnyű ma jó zsarunak lenni. Rásóznak minden látszatmelót az emberre. Itt van ez az Európa Kulturális Fővárosa projekt. Végre minden ember az én kezemből eszik, sikerült kitennem a régi barátomat is a projektből. Barátság ide, barátság oda, nem engedhetem meg, hogy valakinek saját véleménye és ötlete legyen. Nekem sincs. Régen még volt, de majdnem kikerültem a pixisből. Még jó, hogy megjött az eszem, és rájöttem, hogy így nem jön az a pénz, amihez hozzászoktam Brüsszelben. Az a helyzet, hogy sokkal jobb így, hogy nincs véleményem semmiről. Kérdezgetnek az újságírók hülyeségeket, de hát nincs igazam? Milyen véleményem lehetne Péterke luxusjachtozásáról? Persze, ha Gyurcsány lett volna! Meg Veszprém kapcsán is teszik fel a hülye kérdéseiket. Buszok, kettős körforgalom, dugók, koronahelyzet a városban, 40 milliárd az érsekségnek, hangos vadászgépek éjszaka és a többi. Már követni sem tudom. De nem is kell. Kit érdekel Veszprém, amikor Budakeszin élek? Jobban foglalkoztat, hogy a Pestre bemenő forgalom a főutcán megnehezíti, hogy reggelente átjussak a pékségbe. Kéne a Viktortól ide is kérni pár milliárdot. Jha, de az nem az én területem, nem ÉNY- Dunántúl. Na, mindegy.

Most már tényleg ki kéne kelni az ágyból, mindjárt 10 óra. Azt mondják rólam, hogy én vagyok az emberarcú fideszes. Na, felkelek és megnézem a tükörben, hogy milyen az emberarc. Jha, már egy ideje nincs is tükröm. Ahogy ugye véleményem sem. Pedig régen milyen szép kerek mondatokat tudtam mondani. Mindenki el volt ájulva. De most elég egyszavas válaszokat adni mindenre. Mennyivel könnyebb így. Múltkor is felkértek, hogy írjak egy véleménycikket a Nemzetbe. Majd amikor nekiálltam, rám írtak, hogy viccelnek csak, mert nekem olyan nincs. Aztán másnap olvastam a véleményemet az újságban. Ezek a Tóniék remek emberek ott a propagandaminisztériumban. Tényleg szimpatikussá tesz a véleményem. Jó ilyet olvasni tőlem. Kezdem újra megkedvelni magam.

Na, már el is telt a nap fele. Remek. Fel is kéne készülni gyorsan az egyetemi előadásomra. Nézzük is a címét: Véleménykülönbségek az Európai Unióban…, na, már megint ez…

 

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások