Hirdetés

Vélemény – Árulás

Vélemény – Árulás

2020. május 21. - 09:30

 

A választott képviselők képmutatása korábban sohasem érte el azt a szintet, mint amit a vezír fullajtárjai megalkottak. A veszprémi egyetemet feldarabolták, és van mersze töretlen fejlődésről írni a kormánypárti, helyileg ide delegált kifutófiúnak. Persze, megteheti nyugodtan. A választóit semmi nem érdekli, csak az a hit, hogy azt gondolhatják, sosem látott fejlődést mutat fel az ország.

A kép illusztráció. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hirdetés

Ebből a sosem látott bejött. Tíz év konjunktúra és uniós pénzeső arra volt elég, hogy az ország Európa leszakadó régiói közé kerüljön, közben meg degeszre hízzanak a kormányközeli talpnyaloncok.

Veszprém, a városom, látszólag jól van. Látszólag. A valóságban azonban olyan gondok gyötrik, amelyek gúzsba kötik és igazából semmiféle fejlődésre sem adnak módot. A város költségvetése egy bohózat. Az Európa Kulturális Fővárosa program pedig egyesek pénztermelő helye.

Annyira jó, hogy épül az uszoda is. Csupán annyi a baj vele, hogy a város képtelen lesz eltartani az állami csecs nélkül. Ha pedig leválasztanák a csecsről a várost, akkor olyan jegyárak következnének, hogy a vezír kifutófiújának és haverjainak lenne csak pancsolóhelye.

A nagyszerű ötlet, a saját busztársaság is csak viszi a pénzt, miközben a város gazdasági háttere megroppant.

Erre rátesznek még azzal, hogy az egyetemünket is szétveri a kormányzat. A veszprémi képviselő persze erre is nyomja a gombot, ámbár mennyire fogadkozott, hogy ő aztán nem tesz az egyetem ellen. Gratulálok hozzá! Gondolom, otthon a tükröket letakarták.

2022-ben lesznek a választások. Erre az egyetemi ügyre addigra senki nem fog emlékezni. Jönnek majd megint a jól ismert rágalom- és hazugsághadjáratok. Olyanok, mint 2018-ban, amelyek pereit a megrágalmazottak mostanában nyerik meg sorban. A kormánypárti képviselőknek jelentkezők pedig lehazudják a csillagokat is az égről, ahogy szokták. A választók meg 2–3 kiló krumpli bűvkörében és valami kitalált ellenségtől összecsinálva magukat, újra megszavazzák őket.

Az Ángyán József professzorral a napokban készített interjút elolvasva az a korábbi gyanúm, hogy a kormánypárti gombnyomogató droidok csak megélhetési rettegő senkik, bizonyosságot nyert. Szinte sajnálom őket. Gerincet, arcot, törpe minoritásuk szakmai múltat is feláldozott a pénzért és a hatalom bűvöletéért. Viszont csak szinte sajnálom őket, igazából megvetem. A következő húzás mi lesz? Van itt egy megyei kórház. El ne felejtsék úgy felfejleszteni, hogy Székesfehérvárra, Győrbe vagy Zalaegerszegre kelljen járni Veszprémből színvonalas egészségügyi ellátásért! Cserébe, mondjuk, létrehozhatnák a helyén a Veszprémi Nemzeti Körömgomba Kezelési Centrumkórházat. Olyan úgy sincsen. Még!

Kovács József

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások