Hirdetés

Végre elkezdték vizsgálni a vakcináink hatékonyságát

Végre elkezdték vizsgálni a vakcináink hatékonyságát

2021. június 18. - 16:18
0 komment

 

Több mint háromezer személy bevonásával láttak hozzá, írja a kormánypárti Magyar Nemzet.

MTI / Balázs Attila

Hirdetés

Több mint háromezer beoltott vizsgálatával szeretnék tesztelni a Magyarországon forgalomban lévő oltóanyagok (AstraZeneca, Pfizer, Szputnyik, Sinopharm, Moderna) hatékonyságát, tájékoztat a kormánypárti Magyar Nemzet az Emberi Erőforrások Minisztériumára (EMMI) hivatkozva.

Az Emmi azt közelte, hogy "az egy éven át tartó összehasonlító elemzés során a Nemzeti Népegészségügyi Központ az oltást követően kialakult ellenanyagszintet méri, az Országos Onkológiai Intézet pedig a celluláris immunválasszal kapcsolatos vizsgálatokat végzi el".

Az ellenőrzéseket háromhavonta fogják majd elvégezni, az ehhez szükséges vérvételt három helyen bonyolítják majd le, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben, valamint a Pécsi Tudományegyetem oltópontjain. "A teljes immunitást (celluláris és humorális) is vizsgáló kutatásokba" 3211 embert vontak be, az eredményeket pedig majd az Országos Onkológiai Intézet kutatócsoportja dolgozza majd fel.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások