Hirdetés

Véget ért a rendőrségi vizsgálat, megszegte-e a kijárási tilalmat Jakab Péter

Véget ért a rendőrségi vizsgálat, megszegte-e a kijárási tilalmat Jakab Péter

2021. július 15. - 16:07
0 komment

 

A rendőrség lezárta a vizsgálatot - osztotta meg Jakab Péter Facebook-oldalán.

Facebook fotó

Hirdetés

Lezárult a vizsgálat, amelyet a rendőrség kijárási korlátozás megszegése miatt indított Jakab Péterrel szemben. A Jobbik elnöke ezt a Facebook-oldalán osztotta meg. A rendőrség azt állapította meg, hogy a politikus nem szegte meg a koronavírus járvány elleni védekezés miatt hozott szabályokat.

Jakab Pétert azért vonták vizsgálat alá, mert egy májusi éjszaka a Parlament falára vetítette Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arcképét azzal a felirattal, hogy "Fizessenek meg a tolvajok!". Akkor még érvényben volt az éjszakai kijárási korlátozás. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje közzétette a rendőrség számára előadott érvelését: "A kihallgatásom során - ahol még a félmilliós bírság kiszabása is felmerült -  elmondtam, hogy nem sértettem meg a kijárási korlátozást, hisz az én munkaadóim nem Kövér vagy Orbán, hanem a választók, ti pedig nem arra hatalmaztatok fel, hogy akkor dolgozzak, amikor a kormány megengedi, hanem akkor, amikor munka van. Ha éjjel, akkor éjjel. A rendőrség ma arról tájékoztatott, hogy ez valóban így van. Így az eljárást jogsértés hiányában megszüntetik."

Jakab Péter sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a kormány "leterhelt hatóságokat arra használja, hogy felesleges köröket fussanak csak azért, hogy az ellenzék érezze a törődést. Van ebben az országban bűnöző elég, akikkel lenne, és lesz is dolog bőven. Ők most még a parlamentben ülnek. Most még..." - tette hozzá a politikus.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások