Hirdetés

A vártnál gyengébben nőtt a magyar gazdaság

A vártnál gyengébben nőtt a magyar gazdaság

2021. november 16. - 12:53
0 komment

 

A harmadik negyedévben 6,1 százalékkal nőtt a GDP hazánkban.

unsplash.com

Hirdetés

Kellemetlen meglepetést okozott a magyar gazdaság a vártnál alacsonyabb növekedése a harmadik negyedévben az MTI-nek nyilatkozó gazdasági elemzők számára. Ők úgy látják, hogy a vártnál jobban lassult a bővülés.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a mai napon tette közzé a friss növekedési adatokat. 2020 őszéhez képest 6,1 százalékkal bővült a gazdaság, de az előző negyedévhez képest viszont pusztán 0,7 százalékkal. Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának vezetője az adatokat látva azt mondta, hogy "a növekedés a vártnál is jobban lassult, a várakozásoktól jelentősen elmarad, ebben legnagyobb szerepe az ipar gyengélkedésének lehetett".

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője "némi negatív meglepetést"-ként értékelte. A 0,7 százalékos éven belüli bővülés ugyanis elmarad a piaci konszenzusnak tekintett 1 százalékos várakozástól. Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője okokat is említette. Meglátása szerint a növekedést termékhiány fogta vissza, köztük chip- és egyéb alkatrészek hiánya, amelyek miatt akadozott a járműgyártás.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások