Hirdetés

Varga Mihály: nem időszerű azzal foglalkozni, hogy a keleti vakcinák hátrányt okoznak-e a magyaroknak

Varga Mihály: nem időszerű azzal foglalkozni, hogy a keleti vakcinák hátrányt okoznak-e a magyaroknak

2021. március 01. - 17:05
0 komment

 

Varga Mihály pénzügyminiszter Harangozó Tamás MSZP-s politikus kérdésére válaszolt.

MTI / Kovács Tamás

Hirdetés

Harangozó Tamás, MSZP-s országgyűlési képviselő a parlamentben Orbán Viktornak címezte kérdését azzal kapcsolatban, hogya keleti vakcinák miatt, úgy tűnik, hátrány éri a magyar polgárokat. Lengyelország a napokban ugyanis bejelentette, hogy nem fogadja el beoltottságnak azt, ha valaki keleti vakcinákból szerezte védelmét a koronavírus ellen. "Mit kíván tenni a magyar kormány, hogy sok százezer ember élete és megélhetése ne kerüljön veszélybe? Mit kívánnak tenni azért, hogy a magyar polgárokat ne érje hátrány, amiért nem engedélyezett oltásokat kaptak?” - kérdezte az MSZP-s politikus.

Orbán Viktor helyett azonban Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes válaszolt, aki szerint korai még a kérdés, mert egyelőre határzár van. Nem tudnánk Lengyelországba utazni. "Talán elkerülte a figyelmét, hogy az elmúlt napokban több ország is bejelentkezett kínai vakcináért" - jegyezte meg a miniszter, majd hozzátette, hogy például Ausztria is bejelentkezett az orosz oltóanyag gyártására. (Azt a miniszter nem tette hozzá, hogy Ausztria is csak akkor gyártana Szputnyik V-t, ha az európai gyógyszerhatóság azt engedélyezné.)

Harangozó viszontválaszában azzal érvelt, hogy nincs korán, ugyanis a most megkapott keleti vakcinák fél évre is meghatározzák a magyar polgárok életét. "Három dolgot tehetnek: vegyék rá a keleti partnereiket, hogy engedélyeztessék az unióban a vakcinájukat. Tárgyaljanak maguk is arról a többi országgal, hogy ne érje hátrány a magyarokat. A harmadik, hogy saját hatáskörben figyelembe veszik az oltáskor, hogy valaki külföldi munkavállalói engedéllyel rendelkezik-e, és akkor saját hatásköben megoldják" - adott tanácsot Harangozó a miniszternek.

Varga a prioritások hangsúlyozásával reagált erre: "mikor ilyen mértékű fertőzöttség van, akkor nem az a kérdés, hogy a lengyel kormány milyen döntést hoz, hanem az, hogyan védjük meg a magyar állampolgárokat".

Via HVG


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások