Hirdetés

Varga Ferenc romaként került fel a Jobbik listájára

Varga Ferenc romaként került fel a Jobbik listájára

2022. február 23. - 15:39
0 komment

 

"Ha valaki most is rasszistának tartja a Jobbikot, nagyot téved, de beszéljen helyettünk a következő időszak" - üzente Varga Ferenc.

Facebook fotó

Hirdetés

A 444-nek adott interjút Varga Ferenc, aki befutó helyre került az közös ellenzéki listán, mert helyet biztosított számára a Jobbik. Mint ismért Márki-Zay Péter még az első fordulót megelőző miniszterelnök-jelölti vitán dobta fel azt, hogy biztosítsanak az ellenzéki pártok három befutó helyet roma politikusnak. Küldjék ezzel azt az egyértelmű üzenetet, hogy valójában ez a politikai tömb viseli szívén a cigányság felemelését.

A megállapodások értelmében ezt a vállalást három pártnak kellett teljesítenie. A Momentum felvállalta Lőcsei Lajos tarnaörsi, a Párbeszéd Berki Sándor salgótarjáni politikust. Meglepetésre a harmadik párt, amely roma jelöltet vett fel befutó helyre a listájára az a Jobbik lett, aki Varga Ferenc szentesi politikusnak adott helyet.

Varga Ferenc a 444-nek elmondta, "célom, hogy országos hálózatot hozzak létre, amely képes megtisztítani a roma önkormányzatokat helyi, megyei és országos szinten". Majd a Jobbik korábbi identitását tekintve azt nyilatkozta, hogy "azt gondolom, teljesen mindegy, miket hall az ember, az a döntő, amit a saját bőrén tapasztal. És én azt tapasztaltam, hogy a Jobbik vezetése és jelenlegi politikusai rendkívül befogadó közösséget alkotnak. Hiszem, hogy a személyemmel a néppártosodási folyamat a végéhez ért. Remélem, kielégítő választ adtam".

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások