Hirdetés

Váncsa: Ez nem rendszer, hanem Orbán életműve

Váncsa: Ez nem rendszer, hanem Orbán életműve

2020. július 31. - 13:17
0 komment

 

Orbán rendkívül tehetséges a publicista szerint, mert „úgy tudott ellenzéki létből ismét kormányra kerülni az Európai Unió kellős közepén, hogy nyílt színen, tokkal-vonóval egy hét alatt képes a saját magántulajdonává tenni egy országot”.

Forrás: wikipédia

Hirdetés

Hosszú interjút adott Váncsa István publicista, gasztroszakértő a Magyar Hangnak, amelyet a hvg.hu szemlézett. A beszélgetés könnyedebb témákkal, elsősorban az étellel kezdődik. Megtudtuk, hogy Orbán Viktor és a kovászos uborka kapcsolatát csak felületesen követte Váncsa, nem úgy, mint Németh Szilárd gasztrokalandozásait.

Németh Szilárd a nagy magyar pacaltáltos – így nevezi Váncsa a honvédelmi államtitkárt.

Aztán egy huszárvágással már a közpolitikára tér át a beszélgetés. Azt nem tudja Váncsa, mit jelent az, amit Orbán mondott a minap, hogy a magyar férfiember archetípusa a gazda, de a Fidesznél úgy gondolhatják, ezek a kijelentések hoznak a konyhára.

Ők ezért sütögetnek el napról napra mind nagyobb baromságokat, mert ők úgy vélik, hogy ez tábormegtartó, táborkeményítő, tábortömörítő erő.

Szóba került az interjúban az is, hogy Orbán vajon miért megy az uniós csúcsra felhajtott ingujjban, nyakkendőt a vállára dobva, zakó nélkül, zsebre vágott kézzel. Amellett, hogy a publicista szerint „egy szegénylegény indul el a gazdag birodalom székvárosába”, azért több is van. Szerinte

ezeknek a módszereknek az alkalmazására születni kell, más embernek ez a mócsing a torkán akadna.

A jelenlegi állapotokról azt mondta, „ez nem rendszer. Ez egyetlen, rendkívül energikus, rendkívül tehetséges politikai aktor életműve”. Orbánról azt is mondta, hogy „az az ember, aki úgy tudott ellenzéki létből ismét kormányra kerülni az Európai Unió kellős közepén, hogy nyílt színen, tokkal-vonóval egy hét alatt képes a saját magántulajdonává tenni egy országot, az kérem, tehetséges”. Hozzátette, hogy

abban a szent pillanatban, ha Orbán valamilyen oknál fogva kikerül a hatalom centrumából, amely egyébként ő maga, akkor ennek a dolognak vége lesz.

Az Indexről Váncsa a maga megszokott, fekete humorral átitatott keserűségével beszél. „Megírták, hogy maga Dull Szabolcs főszerkesztő nyírta ki az Indexet a saját két kezével… Kirúgatta magát, de mindezt Dobrev Klára utasítására tette, az egészet Dobrev diktálta neki. Hogy miért, az mindenki számára nyilvánvaló, aki épkézláb módon gondolkodik: azért, mert Dobrev mögött áll valaki, kormányzó urunk megfogalmazásával egy Soros György nevű magyar ember.”

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások