Hirdetés

Vakcinaügyben megtagadtuk a segítséget Szlovákiától

Vakcinaügyben megtagadtuk a segítséget Szlovákiától

2021. április 08. - 19:32
0 komment

 

A Szputnyik V-ről kért volna adatokat Szlovákia, nem adtunk.

MTI fotó

Hirdetés

Szlovákia nem kapta meg a Szputnyik V gyártójától a szükséges adatokat, amellyel engedélyezhetnék az oltóanyagot. A szlovák Állami Gyógyszer-ellenőrzési Ügynökség igazgatója, Zuzana Baťová azt nyilatkozta, hogy ezen adatok hiányában nem nyilatkozhatnak a kockázat és előny arányának kérdésében.

Az esetről író Parameter.sk azt is közölte, hogy a szlovák hatóság a magyarországi Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézethez (OGYÉI) is fordult, hiszen mi vagyunk az egyetlen olyan uniós ország, ahol már alkalmazzák az orosz vakcinát. "A magyar fél azonban a gyártóval kötött titoktartási szerződésre hivatkozva nem szolgált információkkal" - számolt be róla a szlovák portál.

Időközben a szlovák engedélyeztető hatóság megszerezte azokat a dokumentumokat, amelyek a Szputnyik V-t érintően a gyártó az Európai Gyógyszer-ellenőrzési Hivatalnak (EMA) adott át. Ebből az derült ki, nyilatkozta a hatóság közleményben, hogy az északi szomszédunkhoz érkező Szputnyik V oltóanyagok nem azonosak azokkal, amelyeket az EMA-nak küldött Ororszország. A hatóság azt is leírta, hogy bár számos, Oroszországból érkező vakcinát Szputnyik V-nek nevezünk, azok azonban minden országban más és más oltóanyagból állnak.

Via HVG


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások