Hirdetés

Vajon a nyári EB miatt enyhítettünk ilyen hamar a korlátozásokon?

Vajon a nyári EB miatt enyhítettünk ilyen hamar a korlátozásokon?

2021. április 08. - 08:00
0 komment

 

Épp április 7-én volt egy szervezési határidő a nyári EB-nél, amikor enyhítettünk a korlátozásokon.

MTI / Szecsődi Balázs

Hirdetés

Az UEFA-nak április 7-éig kellett megküldeni azokat az adatokat, hogy mennyi nézőt tudnánk beengedni a nyári labdarúgó Európa-bajnokság meccseire. Alexander Ceferin, a szervezet szlovék elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy megvonják a rendezés jogát attól az országtól, ahol csak zárt kapusan lehetne megtartani a mérkőzéseket.

Több ellenzéki politikus azt a gyanút fogalmazta meg, hogy ez lehetett az oka a súlyos fertőzési és halálozási adatok közepette meghirdetett enyhítésnek. Kedden este Hadházy Ákos Facebook posztjában vont párhuzamot: "Bár úgy lenne ötösöm a lottón, ahogy előre tudtam, még kedden meglesz a 2,5 millió beoltott, hogy aztán jöhessen a miniszterelnök és bejelenthesse a nyitási tervet! Ma kellett jelenteni az UEFA felé, hogy júniusban meg tudja-e rendezni Magyarország a Budapestre tervezett, nyári EB-meccseket."

Ezt követően a Jobbik is élt a gyanúperrel egy Facebook bejegyzésben: "Nos, az nyilván lehetetlen, hogy egy teljhatalommal és éppen ezért kizárólagos felelősséggel bíró kormányfő annyira felelőtlen és könnyelmű legyen, hogy a saját monomániás hóbortjaihoz igazítsa a járványügyi döntéseket, ugye? Ezek a dátumbeli egybeesések, ugye, csak furcsa véletlenek?" A Parlamentben aztán Szabó Tímea a Párbeszéd részéről és Rig Lajos a Jobbik részéről szintén felhozta ezt a párhuzamot. De érdemi választ nem kaptak a kérdésre.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások