Hirdetés

Vajon miért zuhantak nagyot a Facebookon a fideszesek?

Vajon miért zuhantak nagyot a Facebookon a fideszesek?

2021. január 11. - 08:40
0 komment

 

A Facebook interakciók listáján Orbán Viktor csak a hatodik lett, Szijjártó Péter is megelőzte.

unsplash.com

Hirdetés

A Facebook statisztikai platformja mindenki számára elérhető módon számon tartja a felületén lévő oldalak történéseit, adatait, úgynevezett interakcióit. Az interakcióba tartozik minden, ami egy Facebook oldallal történhet. Nemcsak az oldallal magával, hanem az oldalon létrehozott posztokkal is. A heti Facebook aktivitási sorrend azalapján szokott létrejönni, hogy egy-egy oldal összes heti posztjára mennyire interakció született, azaz mennyi lájkot, kommentet, bármilyen interakciót kapott egy-egy poszt.

Ezt a versenyt a múlt héten úgy nyerte meg Hadházy Ákos, hogy ő a hivatalos Facebook oldalán soha nem használ úgynevezett lájkmágnes posztokat. Színtiszta közéleti tartalmakat tesz közé, az illusztrációul szolgáló képek csak a megértést, és semmilyen esztétikai megfontolásokat nem tartalmaznak. 98 ezer reakciót kaptak múlt héten a posztjai.

Az első fideszes politikus a top15-ben Szijjártó Péter lett, aki 68 ezer lájkot zsebelhetett be. Az ő posztpolitikája eltér Hadházy Ákosétól, a legnépszerőbb tartalom a külügyminiszter oldalán egy futás közbeni szelfi volt, ez nem egészen politika. A héten Orbán Viktor csak a hatodik lett, Gyurcsány Ferenc is megelőzte, utóbbi 47 ezer lájkot, előbbi 42 ezer lájkot kapott.

Az ok azonban prózai, nem a Facebook feltalálója, Mark Zuckerberg bosszúját kell keresni a háttérben. A fideszes politikusok ugyanis - egyöntetűen - keveset posztoltak a múlt héten. A kevés poszt óhatatlanul csökkenti az interakciók számát is. Az viszont kérdés, hogy miért posztolt minden fideszes politikus egyöntetűen kevesebbet.

Via Telex.hu

Tags: 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások