Hirdetés

Vajon jobban jár Veszprém Pécsnél kulturális fővárosként?

Vajon jobban jár Veszprém Pécsnél kulturális fővárosként?

2021. február 22. - 12:53
0 komment

 

A HVG előfizetői számára részletes anyagot közölt Veszprém kulturális fővárosi terveiről.

Facebook fotó

Hirdetés

Veszprém lesz 2023-ban az egyik főváros az Európa kulturális fővárosa (EKF) program keretén belül. A pályázat részleteit jelentős részben motiválta az, hogy tanuljanak a pécsi sok szempontból kudarcos programból és beruházásokból. Az eredeti pályázati terv azt a célt szolgálta, hogy ne pusztán ingatlanfejlesztésről és fenntarthatatlan projektek megvalósításáról szóljon az EKF-költekezés. A kivitelezésen már viszont kevésbé látszik ez a törekvés.

Szomorú pontja a 2023-ra szóló veszprémi felkészülésnek, hogy abból az ellenzéket teljesen kihagyják. Észrevételeiket nem hallgatják meg, véleményüket nem kérik ki, kifogásolják a helyi, megválasztott képviselők. Ezzel szemben annál inkább nagy teret engednek az egyháznak a támogásokkal kapcsolatban. Hivatalosan a kormány majd 50 milliárd forintot szán a veszprémi EKF teljes projektjére, de ettől elválaszthatatlan módon további 39 milliárdot ad a Veszprémi Főegyházmegyének számos ingatlan beruházásra és felújításra.

Kérdés, hogy a rengeteg további, némelyek közülük igazán nagyívű városi terv és fejlesztés megtérülőbb lesz-e, mint a pécsi európai kulturális főváros projekt beruházásai.

Via HVG


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások