Hirdetés

V-Busz: Közmeghallgatást kezdeményeznek az ellenzéki képviselők

V-Busz: Közmeghallgatást kezdeményeznek az ellenzéki képviselők

2020. január 06. - 08:41

 

Levelet írtak Porga Gyula polgármesternek Veszprém ellenzéki önkormányzati képviselői, amelyben közmeghallgatást kezdeményeztek a V-Busz ügyében.

Fotó: archív. Forrás: V-Busz Kft. / Facebook

Hirdetés

Veszprémben tavaly január 1-je óta önkormányzati tulajdonú cég biztosítja (?) a közösségi közlekedést, azonban a nagy ívű ígéretek megvalósulása helyett folyamatos káosz jellemzi a V-Busz tevékenységét. Ráadásul a korábban tervezetthez képest jelentősen megdrágult a cég működése, az önkormányzatnak tavaly már legalább háromszor pluszforrásokat (százmilliókat) kellett biztosítania ahhoz, hogy elkerülhető legyen a V-Busz csődje. 

A cég szolgáltatásai még az induláshoz képest is folyamatosan romlottak, a közösségi oldalakon folyamatosan bírálja Veszprém lakossága a működésüket, a legutóbbi, december 15-én életbe lépett menetrendi változások is sokaknál kicsapta a biztosítékot. Összefoglalva elmondható, hogy a mára a veszprémieknek mintegy 1,6 milliárd forintjába kerülő cég tevékenysége még a korábbi, ÉNYKK-s városi tömegközlekedést is szinte alulmúlja, holott az csak 300 millió forintjába került évente a városnak.

Veszprém ellenzéki önkormányzati képviselői ezért nyílt levelükben közmeghallgatást kezdeményeztek Porga Gyula polgármesternél a V-Busz ügyében január 30-án 17 órára a Városháza Kossuth termébe. Kíváncsian várjuk a fideszes városvezetés válaszát, hogy vajon szembe mernek-e nézni a városlakókkal, vállalják-e a korábbi döntéseikért a felelősséget? Önöket pedig arra kérjük, ne csak a közösségi oldalakon mondják el a véleményüket, hanem menjenek el a közmeghallgatásra is, hiszen változás csak úgy várható, ha a város polgárai tesznek is érte!


 
Hirdetés

Friss hozzászólások