Hirdetés

V-Busz-díjemelés: A hibák árát nem a lakosságnak kell megfizetni!

V-Busz-díjemelés: A hibák árát nem a lakosságnak kell megfizetni!

2020. november 28. - 07:47
0 komment

 

Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlésének Demokratikus Koalíció–Szakszervezet nevű frakciója sem támogatja a helyi közlekedés jegyárainak ilyen mértékű emelését. Bár Veszprém polgármestere egyedül hozta meg ebben a rendkívüli helyzetben a döntést, megkérdezte a véleményüket. Akkor is egyértelműen jelezték, nem támogatják a veszprémieket ilyen mértékben terhelő áremelést – írták közleményükben a frakció tagjai.

Hirdetés

A Guzslován Gábor, Katanics Sándor és Zakar Csaba képviselők által írt közleményben az alábbiak olvashatók:

Meggyőződésünk, hogy nem csak a járványhelyzet az oka a jelentős mértékű utasszám-csökkenésnek. Az ellenzék ennek az évnek az elején egy 'ellenzéki közmeghallgatást' szervezett éppen azért, mert már akkor világos volt a közösségi közlekedést használók számára, hogy a szolgáltatás rendkívül gyenge színvonalú. A polgármester bár meghívást kapott, nem jelent meg ezen az eseményen. Annak ellenére, hogy az önkormányzat az adófizetők pénzéből tervezett összeg többszörösét volt kénytelen a cégre költeni már 2019-ben is azért, hogy elkerülje az összeomlást, a menetrendek kialakítása során a V-Busz Kft. nem vette figyelembe a közösségi igényeket. Polgármester úr nem volt hajlandó vizsgálatot indítani kérésünkre, pedig számos visszaélésgyanús helyzet alakult ki a működés során. Az országos sajtó is megírt ilyen visszaélésgyanús helyzeteket, érdekes módon a cég vezetése csak a közgyűlésen jelezte, hogy meg fogja védeni a jó hírnevét, valójában nem pereskedett a megjelenő állítások miatt. A flotta műszaki állapota rengeteg kívánnivalót hagy maga után, sok a panasz arra a gépjárműállományra, amit idén 480 millió forintért vásárolt meg a cég, miután egy éven keresztül jelentősen több pénzért bérelte. A nyár során az egyik helyi járaton komoly tűz is keletkezett, ennek vizsgálati anyagát a mai napig nem ismerhettük meg, pedig volt arra ígéret, hogy nyilvánosságra kerül a baleset oka.

Veszprém polgármestere nyilván nem tavaly a választások előtt, hanem most, több évre visszamenőleg akarja érvényesíteni a jegyáremelést. Ez elfogadhatatlan. Az adófizetők pénzéből egy rossz konstrukció életben tartása zajlik immár két éve, a felelősök megnevezése nélkül. A hibák árát nem a lakosságnak kell megfizetni!

Számos, a lakosság számára hátrányos menetrendmódosítás zajlott ebben az évben, de még ezt a menetrendet sem tudják 'kiszolgálni'. Egyre gyakoribb a járatkimaradás.

A legutóbbi polgármesteri döntés során az előterjesztésből eltűntek az ún. csatlakozó bérletvásárlási lehetőségek. Információink szerint a városban működő nagy cégek dolgozói közül is sokan éltek ezzel a lehetőséggel. Ha most eltűnik ez a kedvezményes lehetőség, a dolgozók kiadásai jelentősen növekedhetnek, aminek az lehet a következménye, hogy a működéshez fontos utasszám tovább csökkenhet.

Nem a nagyvárosok menetjegy- és bérletáraihoz kell felzárkózni, hanem a szolgáltatás minőségét kell(ene) végre biztosítani."

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások