Hirdetés

Ultimátum a lengyel és a magyar kormánynak

Ultimátum a lengyel és a magyar kormánynak

2020. december 07. - 13:16
0 komment

 

Ultimátumot kapott a magyar és a lengyel kormány keddig, addig kell eldöntenie, hogy valóban megvétózza-e a költségvetést és a mentőcsomagot.

Hirdetés

Legkésőbb keddig várja az Európai Unió a választ a magyar és a lengyel kormánytól arra, hogy folytatja-e tiltakozást, vagy továbbra is vétóval fenyegeti a 2021-től induló EU-s költségvetést és a koronavírus okozta válság miatt megalkotott segélycsomagot. Amennyiben a két kormány kitart az ellenállásban, a többi tagállam megkezdi az előkészületeit annak, hogy a tiltakozók nélkül hozzák létre a 750 milliárdos helyreállítási csomagot. Az ultimátumot egy neve elhallgatását kérő brüsszeli diplomata közölte.

A diplomata további részleteket nem közölt. Más források azonban korábban azt nyilatkozták, hogy a német soros uniós elnökség annyiban mutatkozott eddig kompromisszumkésznek, hogy vállalnák, a magyar és a lengyel állam nem kényszeríthetik menedékkérők befogadására. A jogállami feltételrendszerről szóló vitát azonban már nem hajlandók újranyitni.

A most név nélkül nyilatkozó EU-s diplomata annyit még elmondott, hogy a többi tagállam több lehetőséget is megfontol azzal kapcsolatban, miként lehet megkerülni a segélycsomag életre hívásában a két tiltakozó tagállamot. De hozzátette azt is, hogy azért még bíznak Budapest és Varsó irányváltásában, és a vétó visszavonásában.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások