Hirdetés

Ukrajna totális orosz támadástól tart

Ukrajna totális orosz támadástól tart

2018. november 28. - 10:41

 

Petro Porosenko ukrán elnök szerint azért kellett bevezetni a hadiállapotot, mert Ukrajnát egy nagyszabású szárazföldi agresszió veszélye fenyegeti Oroszország részéről.

Forrás: mti

Hirdetés

Az ukrán államfő erről több ukrán televíziónak adott, kedd este sugárzott interjújában beszélt. Hangsúlyozta: az ország vezetésének kötelessége volt biztosítani a törvényi alapot az ukrán fegyveres erőknek arra, hogy ellenálljanak egy lehetséges nagyszabású orosz agressziónak.

„Ukrajnát az Oroszországi Föderáció teljes körű háborúval fenyegeti” – idézte az Ukrajinszka Pravda hírportál Porosenkót az Ukrajina televízióból.

Az elnök megjegyezte, hogy a hírszerzéstől kapott bizonyítékok alapján „megkétszereződött” az orosz harckocsik száma Ukrajna határa mentén. Szavai alátámasztására a televíziós újságíróknak műholdas felvételeket mutatott, amelyeken állítólag orosz katonai támaszpontok láthatók Ukrajna határától 18 kilométerre az orosz oldalon. A felvételek az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése alapján szeptember 17-én, 24-én és októberben készültek.

„Pontos adataink vannak arról, hogy a Kercsi-szorosnál múlt vasárnap történt incidens, az ukrán hajók elleni orosz támadás csak a kezdet volt” – szögezte le Porosenko. (MTI) / kitekinto.hu / via civilhetes.net


 
Hirdetés

Friss hozzászólások