Hirdetés

Ujhelyi: Strache bukása csak az első dominó

Ujhelyi: Strache bukása csak az első dominó

2019. május 19. - 14:08

 

Ujhelyi István szerint az osztrák alkancellár bukása egyértelműen bizonyította annak a sötét putyini háttérhatalmi rendszernek a meglétét, amelyről szerinte „eddig is volt sejtésünk, de ilyen kézzelfogható és tagadhatatlan bizonyítéka eddig nem volt”. 

Hirdetés

A szocialista politikus nyílt levelében úgy fogalmaz,

hiába mosakszik és próbál szánalmasan terelni a fideszes médiagépezet, Heinz-Christian Strache bukása csak az első dominó, amely eldőlt a sorban; felkészül Salvini, LePen, Orbán és a többi moszkvai pórázon lévő szélsőjobboldali bábfigura.

Szombaton lemondott az osztrák kormány és új választást írnak ki, miután nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen Heinz-Christian Strache alkancellár sikeres állami tendereket ígért egy magát orosznak kiadó nőnek, ha az segíti a kampányát.

Ujhelyi István nyílt levelében arra emlékeztet, hogy olasz Matteo Salvini pártja körül szintén botrány kering: legutóbb az derült ki, hogy eurómilliókat akartak EU-ellenes kampányra átvenni egy orosz állami olajvállalattól, az üzletet pedig törvénytelen módon nemzetközi olajüzletnek akarták álcázni. A francia szélsőjobb vezetője, Marine LePen pártja pedig közel hárommilliárd forintnyi hitelt vett fel orosz bankoktól EU-ellenes kampányra, az Európai Parlamentben pedig Vlagyimir Putyin szóvivőjének lányát alkalmazták gyakornokként. „Micsoda csapat! Micsoda roncsválogatott, a középpályán a magyar miniszterelnökkel!" - fogalmaz.

Végül arra hívja fel a figyelmet, hogy a Fidesz egykori pártpénztárnoka és érinthetetlen háttérembere, Simicska Lajos azért veszett össze Orbán Viktorral, mert a miniszterelnök úgy akarta bekebelezni a számára kellemetlen RTL Klubot, hogy „megveszi majd neki a Roszatom”? Ujhelyi szerint pontosan ugyanarról beszéltek, mint amiről a mostani botrányvideón az azóta megbukott osztrák alkancellár.

via hvg.hu


 
Hirdetés

Friss hozzászólások