Hirdetés

Uj Péter: Mérhetetlenül aljas, szemét dolog, amit Bodolai művelt az Indexszel

Uj Péter: Mérhetetlenül aljas, szemét dolog, amit Bodolai művelt az Indexszel

2020. július 31. - 17:11
0 komment

 

Magyar Hang Kötöttfogás című online műsorának vendége volt Uj Péter, a műsorban érintették az Index ügyét is, írja a hvg.hu.

Hirdetés

Az indexesek felállása meglepő és nagyon bátor gesztus volt. Ha többen viselkedtek volna így, akkor nem itt tartana a magyar média" – jegyezte meg Uj Péter, aki 2000 és 2011 között a portál főszerkesztője volt, mielőtt onnan távozott, és megalapította a 444.hu-t.

Beszélt Bodolai Lászlóról, az Index tulajdonosi jogait gyakorló elnökről is, akit régóta ismer, és valaha baráti kapcsolatban voltak. Bodolai olyan paneleket dobott be, amiket Uj szerint nem maga talált ki, hanem kívülről kapott. Amit itt alakított, az minden szinten felháborító" – mondta az Index korábbi, a 444.hu mostani főszerkesztője.

Uj Péter szerint Bodolai László nem alkalmas a feladatra semmilyen téren, az egyetlen legitimációs alapja az volt, hogy a szerkesztőség megbízott benne.

A 444.hu főszerkesztője arra számít, hogy az Indexből nem csinálnak Origo típusú propagandakiadványt, hanem annál kevésbé szembetűnően kormányhű tartalmat gyártanak majd, inkább az ATV-hez vagy a Népszavához hasonlóan bizonyos témákat kerül majd a felálló új szerkesztőség.

Az Index sorsa 2010-ben eldőlt – mondta Uj Péter, ezután hosszú, sokfordulós folyamat kezdődött el, ez éleződött ki a szakításig most.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások