Hirdetés

Túszul ejtették egy busz utasait az ukrajnai Luckban

Túszul ejtették egy busz utasait az ukrajnai Luckban

2020. július 21. - 13:21
0 komment

 

Túszul ejtett egy buszt utasokkal kedden egy fegyveres férfi a nyugat-ukrajnai Voliny megyében lévő Luckban, a férfinál robbanószer is van – közölték ukrán híradások a rendőrségtől származó információkra hivatkozva.

Hirdetés

Jurij Krosko, a Voliny megyei rendőrség vezetője a Cenzor.Net hírportál szerint arról számolt be, hogy a túszejtő személyazonossága egyelőre ismeretlen, és követeléseket sem fogalmazott meg. Pontosan azt sem tudják, hány túszt ejtett foglyul a buszon. Annyi bizonyos, hogy fegyver és robbanószer van nála, de ezekről sem közölt a rendőrségi vezető semmi konkrétabbat. A Voliny megyei rendőrségnek a Facebookon később közzétett bejegyzése szerint körülbelül húszan lehetnek a buszon – fűzte hozzá a hírportál.

A megyei rendőrfőnök szavai szerint sérültekről egyelőre nem tudnak, csak a buszban keletkezett kár. Szemtanúk látták, hogy a jármű ablakai kitörtek, továbbá beszámoltak arról is, hogy délelőtt, helyi idő szerint tíz óra tájban egy gépkarabély sorozatlövéseinek hangja hallatszott a túszul ejtett busz környékéről.

Krosko hozzátette még, hogy a férfi a Twitteren közzétett bejegyzésében elégedetlenségét fejezte ki általában a rendszerrel szemben, nem pontosítva kifogásait és követeléseit sem. Jelenleg a rendőrség figyeli a közösségi portálokat, posztol-e a túszejtő újabb bejegyzést, és próbálnak tárgyalást kezdeményezni vele, egyelőre azonban nem vette fel a telefont – írta az Interfax-Ukrajina hírügynökség.

Az MTI beszámolója szerint a rendfenntartók körbezárták a város központjában lévő tetthelyet.

Frissítve:

Makszim Plohojként (Rossz Makszimként) posztol a közösségi oldalakra a lutcki túszszedő – írta az RBC.ua híroldal, amely szerint a mintegy húsz embert fogságban tartó férfi vallási fanatikus, és emelett verseket és novellákat is írt.

Azt követeli, hogy a korábbi és a jelenlegi politikai vezetők – köztük  Petro Porosenko volt államfő, valamint a titkosszolgálatok vezetői egy YouTube videóban ismerkjék el, hogy ők a bűnözők.

Az ukrán források szerint a túszszedő zavart elméjű. A férfi egyébként egy felhívást is közzétett a közösségi odalakon:

A rendszerellenesség napja alkalmából. A terror lényege a vallási-politikai, oligarcha rendszer maga. Az állami mindig is az első számú terrorista volt. Sok ember van velem, vannak automata fegyvereim, gránátok és pokolgépek. 

A túszszedő 1975-ben született és olyan címekkel jelentek meg könyvei, mint A bűnöző filozófiája, A szabadság apológiája, rendszerellenesség. 17 éves korában a kiskorúak börtönébe került. Egy bűnbanda vezetője volt, ezzel összefüggésben ítélték hat év börtönre.

A hétvégén egy kijevi metróállomáson robbantottak fel egy kukát. Akkor egy ember sérült meg.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások