Hirdetés

Tüntetés a kormány és a kínai kommunista egyetem ellen

Tüntetés a kormány és a kínai kommunista egyetem ellen

2021. június 05. - 10:06
0 komment

 

Június 5-én egy egészen különleges formátumban lesz tüntetés, védettekből és nem védettekből álló csoportok fognak külön-külön menni, hogy betartsák a járványügyi szabályokat.

Stock photo

Hirdetés

A tüntetést Jámbor András baloldali aktivista rendezi, és a lebonyolítás korántsem egyszerű. A demonstráció a kínai kommunista állampárt ideológiájához hű Fudan egyetem, illetve általánosságban a Fidesz ellen hirdették meg. Több ellenzéki politikus meg fog jelenni, vannak, akik fel is szólalnak majd, például Karácsony Gergely.

A megszervezés viszont korántsem egyszerű. A legutóbbi, május 21-i kormányrendelet értelmében 500 résztvevőig mindenféle szabadtéri rendezvény, így tüntetés is korlátozás nélkül tartható, afölötti létszámnál viszont csak a védettségi igazolványosok gyűlhetnek. Jámborék ezért több tüntetést jelentettek be, lesz a védetteknek egy létszámkorlátozás nélküli, meg összesen 20 kisebb, 500 fő alatti csoport azoknak, akiknek nincs védettségi igazolványuk.

A demonstráció az Andrássy út Hősök teréhez közeli végéből indul. A védettek és a velük érkező 18 alattiak a Kodály Körönd felől, illetve a Rippl-Rónai utcánál tudnak a rendezvény területére belépni 15 órától, a szervezők itt mindenkinek ellenőrzik a védettségi kártyáját vagy appját. A nem védettek az Andrássy út Rippl-Rónai utca és Hősök tere kisföldalatti kijárat közötti szakaszán csatlakozhatnak a 450 fős csoportjaikhoz, hogy a menet 16 órakor induljon el a Kossuth tér, a beszédek helyszíne felé, ahová 17:30 táján érnek a tervek szerint. A szervezők azt kérték, hogy az emberek lehetőleg vagy háromra menjenek a Hősök teréhez vagy fél hatra a Kossuth térre, de azért útközben is lehet csatlakozni, igaz csak a 450 fős nem védett csoportokhoz, írja a 444.hu.

 

Tags: 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások