Hirdetés

Túlterheléses támadás érte a Magyar Hang honlapját

Túlterheléses támadás érte a Magyar Hang honlapját

2020. szeptember 26. - 11:43
0 komment

 

Már dolgoznak a probléma megoldásán, az olvasók türelmét kérik, írja a Media1.

Hirdetés

A Media1 egyik olvasója jelezte: csak akadozva érhető el a Magyar Hang online kiadása, a Hang.hu, amelyet péntek este meg sem tudott nyitni. Aki most felkeresi a Hang.hu-t, egy túlterheléses (DDOS) támadás ellen védő oldalon találja magát, innen irányítják át 20–30 másodperc várakozás után az újság címlapjára.

Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója a Media1 érdeklődésére elmondta: tudnak a problémáról, ami egy külföldi szerverről érkező túlterheléses támadás miatt alakult ki. Dolgoznak a probléma megoldásán, olvasóik türelmét kérik.

hvg.hu a Magyar Telekom tájékoztatása alapján arról írt, hogy csütörtökön kora délután példátlan léptékű és intenzitású DDOS kibertámadást észlelt és hárított el a társaság. A több hullámban érkező támadássorozat több külföldi szerveren keresztül érte el Magyarországot, elsősorban Oroszország, Kína és Vietnám irányából.

A lap szerint támadás nagysága a tízszerese volt az átlagos, hasonló módszerekkel elkövetett hackertámadások mértékének, így minden idők egyik legnagyobb hazai támadássorozatának számít mind mérete, mind komplexitása alapján.

A hackerek célpontjai elsősorban pénzügyi intézmények voltak, de a támadásban érintett volt a Magyar Telekom hálózata, Budapest bizonyos területein egy rövid időre akadozott a szolgáltatás. A Magyar Telekom szakértői délután 5 órára sikeresen elhárították a behatolási kísérleteket és minden érintett intézmény szolgáltatásai ezt követően zavartalanul működtek tovább, valamint helyreállt a Telekom szolgáltatása is az érintett területen.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások