Hirdetés

Trump maszkban hagyta el a kórházat, de anélkül lépett be a Fehér Házba

Trump maszkban hagyta el a kórházat, de anélkül lépett be a Fehér Házba

2020. október 06. - 06:04
0 komment

 

Donald Trump amerikai elnök hétfőn este elhagyta a Walter Reed katonai kórházat – jelentette a Fehér Ház és az amerikai média. Távozásakor maszkot viselt, ám beléptekor a Fehér Házba már nem, ahol – természetesen – többen is várták, írja az MTI.

Forrás: flickr.com

Hirdetés

A fő amerikai televíziós csatornák élőben közvetítették, ahogyan Donald Trump az előre jelzett időpontban, helyi idő szerint 18 óra 30 perckor az elnöki helikopterbe szállva távozik a bethesdai kórházból, ahová péntek este vitték be, miután koronavírustesztje pozitív lett és be is lázasodott.

Kilépve a kórházból köszöntötte a kapunál összegyűlt híveit, valamint az újságírókat. Nagyon köszönök mindenkinek mindent" – mondta. Később a Twitteren arról írt, hogy hamarosan folytatja újraválasztási kampányát.

Trump korábban szintén a Twitteren azt állította, hogy nagyszerűen érzi magát, jobban mint húsz éve. Egyúttal azt írta: Ne féljetek a Covidtól! Ne hagyjátok, hogy az uralja életeteket!"

A vírus eddig már több mint 210 ezer amerikai halálát okozta.

Hétfőn délután az elnököt kezelő orvoscsoport sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Trump jól van, bár továbbra is gyógyszereket kap – a többi közt az ötödik adag Remdesivirt kedden –, de ezek nem igényelnek kórházi kezelést.

Sean Conley, a Fehér Ház orvosa ugyanakkor megjegyezte, hogy az elnök tényleg jól van, vérnyomása, vérképe, szív-, és tüdővizsgálata jó eredményeket mutat, de nincs még túl minden veszélyen. Óvatosan optimisták vagyunk" – fogalmazott Conley.

Az Egyesült Államok több városában, így New Yorkban vagy a szövetségi fővárosban, Washingtonban is rokonszenvtüntetéseket, meneteket és autós felvonulásokat tartottak Trump mellett.

Hétfőn este a first lady, Melania Trump – aki szintén elkapta a koronavírust – a Twitteren tudatta, hogy jól van, otthon pihen.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások