Hirdetés

Trianonról írt balettet L. Simon László

Trianonról írt balettet L. Simon László

2020. augusztus 04. - 13:12
1 komment

 

Zajlik a „Trianon” balettünk zenei felvétele – posztolt ki egy kis ízelítőt a Facebookra az író származású fideszes politikus. 

Hirdetés

Mint írja, a stúdiófelvételen az Óbudai Danubia Zenekar játszik, a Székesfehérvári Balett Színház bemutatója a Nemzeti Táncszínházban lesz december 1-jén. Ez amúgy a román nemzeti ünnep, a Nagy Egyesülés Napja.

A 444 megkérdezte L. Simon Lászlótól, hogyan alakult az előadás története. „Tőlem jött az ötlet, pontosabban onnan, hogy Egerházi Attila barátommal régóta terveztük, hogy csinálunk együtt valamit. Írtam egy történetet, pontosabban egy jelenetekre bontott szüzsét, s arra szerzett egyórás zenét Kocsák Tibor. A zeneszerzés során végig együtt dolgozott a koreográfussal. A táncpróbák szeptemberben kezdődnek.”

Ami a történetet illeti, azt „úgy kellett megírni, hogy arra koreográfiát lehessen készíteni. Egy barátság történetén, személyes sorsukon keresztül mutatja be a nagy háború és az igazságtalan béke következményeit. A cselekmény jóval az első világháború előtt indul, egy nagyváradi és egy fehérvári fiú együtt tanul a kadétiskolában, majd a háborúban egymás mellett harcolnak. A többi legyen még titok...” – írta az egykori kulturális államtitkár.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

1 komment

Már látom magam előtt:
"... és akkor most táncoljuk el, hogy elcsatolják a Felvidéket!"

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások