Hirdetés

Továbbra is kórházi vezetőket keresnek – Veszprémbe is

Továbbra is kórházi vezetőket keresnek – Veszprémbe is

2019. július 31. - 07:22

 

Kásler miniszter március végén jelezte először, hogy lecserél tucatnyi, főként olyan kórházigazgatót, aki felelős intézménye eladósodásáért. Április 1-jén menesztették Dávid Gyulát, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatóját is, bár a kórház nem tartozott az eladósodott intézmények közé.

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház. Archív fotó: Nagy Lajos

Hirdetés

A fővárosi Bajcsy kórház napokban megismételt főigazgatói pályázata mellett újabb igazgatókat keres a kórházfenntartó, így a jászberényi Szent Erzsébet Kórház és a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház élére is meghirdették az állást.

Dávid Gyulának, a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház főigazgatójának jogviszonyát április 1-jén mondta fel indoklás nélkül munkáltatója, az Emberi Erőforrások Minisztere, azonnali hatállyal.

Mint emlékezetes: Kásler miniszter március végén jelezte először, hogy lecserél tucatnyi, főként olyan kórházigazgatót, aki felelős intézménye eladósodásáért. Április elsején meg is jelent a pályázat, ám azt nem a leginkább eladósodott intézmények vezetőire, nem is valamennyi megbízással dolgozó igazgatóra írtak ki: főigazgatót a Bajcsyba, valamint a karcagi városi kórházba kerestek. További nyolc vezetői pályázattal gazdasági igazgatókat cseréltek volna, így a fővárosi Bajcsyban, a Heim Pálban, a Jahn Ferencben, a jászberényi, a váci, a bajai és karcagi kórházban, valamint az Országos Onkológiai Intézetben. Ebből a csomagból néhány gazdasági vezetőé és a karcagi kórházra kiírt pályázat lett eredményes. 

A hírt a Weborvos szakmai portál vette észre a kórházfenntartó honlapján.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások