Hirdetés

„A történelem legrosszabb magyar–lengyel viszonya jöhet” – mondja a lemondott tiszteletbeli konzul

„A történelem legrosszabb magyar–lengyel viszonya jöhet” – mondja a lemondott tiszteletbeli konzul

2022. március 15. - 19:03
0 komment

 

Artur Balázs interjút adott a Válasz Online-nak.

köztérkép.hu

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt lemondott tisztségéről Magyarország egyik tiszteletbeli lengyel konzulja. Artur Balázs pozíciójából fakadóan nem tartozott ugyan a magyar külügy hivatásos diplomatái közé, lemondásának azonban mégis súlya van. Jelentőségteljes üzenet Lengyelországtól, amely üzenetet a magyar kormány is a helyén kezeli.

A Válasz Online-nak adott részletes interjújában Artur Balázs arról beszélt, hogy miért is nem tudja a jövőben tiszta lelkiismerettel képviselni Magyarországot. Amikor Oroszország rárontott a független Ukrajnára, teljesen más helyzettel kellett szembesülnünk – egy olyan helyzettel, amely romba döntheti a kialakult világrendet és fenyegeti Európa békéjét. Ebben az ügyben bármilyen rés az európai egységen Putyin politikájának elfogadásaként értelmezhető. […] Attól tartok, hogy Orbán Viktor – azzal, hogy fenntartja a viszonyát Putyinnal – a történelem legrosszabb magyar–lengyel- és magyar–EU-viszonyát teremti meg" - mondta el a lemondott konzul.

Artur Balázs a lengyel közélet elismert szereplője, vezető lengyel politikusok barátja. Lemondására a varsói magyar nagykövetség a következőképpen reagált: „Nem tartjuk kizártnak, hogy Artur Balázs lépését egyeztette a lengyel kormánypárt magas szintű vezetésével, így ez a magyar kormánynak küldött üzenetként értékelendő.”

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások