Hirdetés

Tömegbaleset történt egy balatoni kerékpáros versenyen

Tömegbaleset történt egy balatoni kerékpáros versenyen

2020. július 12. - 15:46
0 komment

 

Óriási tömegbukás történt az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt utáni első körben, Tótvázsony és Balatonszőlős közötti 8 százalékos lejtmenetben – írta Facebook-oldalán a Velo.hu kerékpáros magazin. A versenyen közel 200-an indultak.

Illusztráció: publicdomainpictures.net

Hirdetés

A beszámoló szerint a baleset 70 km/órás sebességnél történt, az erdő úgy nézett ki utána, mint egy „horrorfilmben". A poszt alatti kommentekben többet azt írják, hogy mentők és mentőhelikopter érkezett a helyszínre, több mint 20 embert pedig kórházba vittek. 

Prohászka Attila, az egyik szervező, a Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség vezetője az Indexnek elmondta, hogy a felvezető autóban ülve, később értesült a bukásról. A baleset okairól különböző történetek keringenek, nem tudni, melyik az igaz.

Volt, aki hatalmas durranást hallott, eszerint defekt okozhatta az egyik versenyző esését, a többiek pedig átzuhantak rajta. Mások szerint az egyik első versenyző „padkát fogott", ez okozhatta a tömegbukást.

Az biztos, hogy a baleset az első 5 kilométeren történt, még együtt volt az egész mezőny, mondta Prohászka. Harminc fő biztosan érintett a bukásban, a szervezőnek a mentősök azt mondták, hogy 15–16 főt vittek kórházba, néhány súlyosabb esettel, de halálos sérülés szerencsére nem történt.

Szintén a mentősöktől származik az információ, hogy nagy valószínűséggel senkinek sincs maradandó sérülése, de biztosat erről csak néhány nap múlva lehet tudni.

Prohászka közölte, hogy a szervezők a verseny előtt megpróbálták teljesen biztosságossá tenni a területet, tisztára söpörték a pályát, rendőrség biztosította a terepet. Ez egy versenybaleset volt, tette hozzá Prohászka.

Úgy tudjuk, életveszélyes sérülés nem történt, a sérültek száma ötven.

Frissítés!

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek megerősítette: a balesetben 19-en sérültek meg – 17 férfi és 2 nő –, akik zömében zúzódásos sérüléseket szenvedtek, de többüknél felmerült a csonttörés vagy az agyrázkódás gyanúja is. A mentők a helyszínre két mentőhelikopterrel és kilenc mentőautóval érkeztek, a sérülteket az ajkai, a veszprémi és a székesfehérvári kórházakba vitték – tette hozzá.     

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője arról tájékoztatott: a baleset egy zártkörű verseny előre egyeztetett útvonalán történt. A résztvevők a kijelölt utak teljes hosszán jogosultak voltak közlekedni az úttest jobb oldalán, a nagyobb bolyokat autós és motoros rendőrök is kísérték.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások