Hirdetés

Több törvény- és a legutóbbi alkotmánymódosítás miatt vizsgálódik a Velencei Bizottság

Több törvény- és a legutóbbi alkotmánymódosítás miatt vizsgálódik a Velencei Bizottság

2021. szeptember 10. - 14:20
0 komment

 

Azt az alkotmánymódosítást vizsgálja a Velencei Bizottság, amely lehetővé tette, hogy közvagyon milliárdok kerüljenek magánkézbe.

Ügyvédfórum.hu

Hirdetés

A Szabad Európa arról ír, hogy az Európa Tanács parlamenti közgyűlése megkereste a Velencei Bizottságot, hogy az vizsgálja meg a 9. alkotmánymódosítást és egyéb más törvénymódosításokat. Azokra a jogszabálymódosulásokra gondolt a testület, amely lehetővé tette közvagyon milliárdok közalapítványokba kiszervezését, továbbá annak az alkotmányba kerülését, amely szerint az anya nő, az apa pedig férfi. Az utóbbi szolgált alapul a később elfogadott homofób törvénynek is.

A lap arról is ír, hogy a választási törvény módosítása is felkeltette az Európa Tanács figyelmét, ugyanis abban jelentős változások történtek, amellyel megnehezítették az ellenzék politizálását. 27 helyett most már 71 egyéni választókerületben kell jelöltet állítania ugyanis egy pártnak ahhoz, hogy országos listán lehessen rá szavazni.

A Velencei Bizottság már korábban is szóvá tette a házasság sajátos, magyar törvényi meghatározását, és az egyedülálló szülők örökbefogadásának megnehezítését. A közalapítványi kiszervezéssel kapcsolatban is kritikát fogalmazott meg, mert benne azt a kockázatot látja, hogy a kikerült közvagyon elveszti a demokratikus ellenőrzés lehetőségét. A testület majd október 15-16-án tartandó ülésén tűzi napirendre a magyar ügyet.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások