Hirdetés

Tizennégy párt kérte Donald Tusktól, hogy zárja ki a Fideszt

Tizennégy párt kérte Donald Tusktól, hogy zárja ki a Fideszt

2020. szeptember 11. - 06:31
0 komment

 

Az Európai Néppárt ismét elhalasztotta, hogy a Fidesz kizárásáról szavazzon, írja a Politico Brussels Playbook. Donald Tusk, a pártcsalád elnöke azt mondta az európai parlamenti képviselőknek, hogy elég párt kereste meg ahhoz, hogy elindítsák a szavazást, de mégsem teszik meg.

Forrás: flickr.com

Hirdetés

14 párt indítványozta, hogy zárják ki a Fideszt – mondta Donald Tusk. Ennek ellenére nem fognak szavazni, mert a Néppárt következő politikai közgyűlését videón fogják megtartani, ami Tusk szerint nem teszi lehetővé a szavazást.

Indokként azt hozta fel, hogy videón keresztül egyrészt nem lehetne megfelelő számú embert bevonni a vitába, másrészt nem biztosítható a szavazatok titkossága sem. Ezek az okok egyébként nem tűnnek annyira valósnak, hiszen ha szeretnék, nyilvánvalóan meg tudnák oldani mindkét ügyet. Valószínűleg egyszerűen kevés tagpárt szeretné épp kizárni a Fideszt, Tusk pedig, aki Orbán Viktor egyik legkeményeb kritikusa, addig nem szeretné előhozni az ügyet, amíg nem támogatják elegen.

Tusk szerint a szavazás a következő közgyűlésen kerülhet elő, de arról még azt sem tudják, mikor lesz pontosan. Az biztos, hogy a Néppárt nagy kongresszusát jövő év nyaráról őszre halasztották el.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások