Hirdetés

Tizenegy és fél milliárd forintba került a koronavírusos nemzeti konzultáció

Tizenegy és fél milliárd forintba került a koronavírusos nemzeti konzultáció

2020. november 19. - 11:05
0 komment

 

Kilencmilliárd 579 millió 490 ezer 978 forint volt a nyári, a koronavírussal és a gazdaság újraindításával kapcsolatos nemzeti konzultáció kampánya, ehhez jött még a levelek gyártása és postázási költségei – írja Facebook-oldalán Kassai Dániel. 

Hirdetés

A pestszentlőrinci független (kiugrott LMP-s) önkormányzati képviselő ugyanis a Miniszterelnöki Kabinetirodában járt, hogy közérdekű adatigénylése nyomán betekinthessen az iratokba, így kiderüljön, mennyi magyar adófizetői pénzt emésztett fel a nyár végén lezárt újabb nemzeti konzultáció, számolt be róla a telex.hu.

Kassai Dániel különös körülményekről számolt be, mint írta: az épületbe a bejutásnál a biztonsági őrök figyelmeztettek, hogy semmilyen kép- és hangfelvétel itt nem készíthető, majd egy szobába vezettek, amiben két úr és két vaskos mappa fogadott. A mappákban voltak azok a szerződések, számlák, amikből részletesen kiderülhetne, hogy amikor a magyar kormány „konzultálni” szeretne az emberekkel az tulajdonképpen mennyibe is kerül és mely cégeket bíztak meg ezzel.

Csakhogy, mielőtt kinyitottam volna a mappákat, őrzőim figyelmeztettek, hogy csak azokba a dokumentumokba tekinthetek bele, amelyeket nem takar el egy A4-es fehér lap. Mondanom sem kell, hogy a legtöbb adat ilyen formában ki volt takarva, kivéve a 2020. júniusi tételeket. Amikor rákérdeztem arra, hogy miért nem ismerhetem meg a júliusi és augusztusi részletes kiadásokat, akkor azt válaszolták, hogy az adatigénylésem időpontjában (szept. 28.) még nem állt rendelkezésre a többi információ. Ezt ugyan ott helyben megcáfoltam, hiszen találtam három dokumentumot, amiben a júliusi és augusztusi kifizetésekről már jóval korábban rendelkezett egy államtitkár, de ez nem hatotta meg őket."

Kassai mindennek ellenére megtudta a konzultáció költségeinek főbb összegeit, ezek alapján

  • a konzultációs kampány és az ezt körülölelő kormányzati hirdetések (nyomtatott sajtó, online, rádió, tv, óriásplakát, citylight, hengeroszlop) végösszege 9 milliárd 579 millió 490 ezer 978 forint.
  • Plusz a konzultációs levelek gyártása, postázása 1,7 milliárd forintért és a Magyar Közlöny Kft. közel 200 milliója nyomdai szolgáltatásra.

Mint írta:

Nem találtam olyan nyilvános adatot, ami cáfolná, hogy a nemzeti konzultációk közül ne ez lett volna az egyik LEGDRÁGÁBB propagandakampány, amit az elmúlt években láthattunk. Ez különösen szomorú akkor, amikor egy egészségügyi és gazdasági válság közepén vagyunk.

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások