Hirdetés

Tíz éve nem volt ilyen lassú győztes a Kékszalagon

Tíz éve nem volt ilyen lassú győztes a Kékszalagon

2020. július 31. - 09:41
0 komment

 

Véget ért az 52. Kékszalag, vagyis a Balatont körbehajózó vitorlásverseny. Az idei győztes a Vándor Róbert kormányozta RSM2, amely pénteken hajnali 2 óra 52 perc 57 másodperckor ért célba az utóbbi tíz év leglassabb Kékszalagján.

A mezőny Balatonkenese közelében. Fotó: MTI/Varga György

Hirdetés

Végig tudatosan vitorláztunk, megvolt a sebességünk, nem kockáztattunk, jó ritmusban voltunk a mezőnnyel, a széllel, a természettel, úgyhogy igazából jól kijött minden. Együtt, közösen értük el ezt az eredményt. Rengeteg munkánk van ebben a sikerben. Ezt a hajót három évvel ezelőtt hoztuk be. Ez már a harmadik katamaránunk 2010 óta. Nagyon sokat fejlesztettük ezt a hajót, mire ilyen tempót ki tudtunk belőle hozni, amire most szükség volt

– mondta Vándor Róbert az M4 Sportnak a siker után, írja a 24.hu.

A verseny honlapja szerint az idei leggyorsabb hajó 17 óra 52 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot, amivel az egyedüli hajó volt, amely 18 óra alatt ért célba.

Az utóbbi tíz évben kétszer tartott 17 óránál tovább a táv megtétele, 2010 óta ez volt a leglassabb idővel megnyerhető Kékszalag.

Másodikként a Roland Gabler vezette New Black Jack futott be, 18 óra 36 perc 25 másodperc alatt, a harmadik a Kaiser Kristóf irányította MKB-Prospex lett, 18 óra 40 perc 09 másodperces idővel.

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet 1934-ben rendeztek meg először. A 155 kilométeres táv teljesítésére a hajósoknak 48 óra áll rendelkezésükre Balatonfüredről indulva.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások