Hirdetés

Tiltakozást hirdettek a Molnál a bajba jutott benzinkutasok

Tiltakozást hirdettek a Molnál a bajba jutott benzinkutasok

2022. március 23. - 10:02
0 komment

 

Csütörtökre hirdetett performanszt a Független Benzinkutak Szövetsége.

unsplash.com

Hirdetés

"Azért terveztük a megmozdulást, mert hangot kívánunk adni annak az elvárásunknak, hogy dolgozhassunk, hogy legyen bevételünk, hogy el tudjuk tartani a családjainkat" - nyilatkozta a 24.hu-nak Egri Gábor. A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) elnöke csütörtökre hirdetett performanszt a Mol székháza elé.

Az elnök elmondta azt is, hogy a benzikutasok akkor tudnak dolgozni, ha van benzin, az ellátás azonban akadozik, amelyért ma egyedül a Mol felelős Magyarországon. A cég azt ígérte, hogy kezelni tudja a rendkívüli helyzetet, és tud juttatni mindenhová üzemanyagot. "Mi viszont úgy látjuk, nem tudja betartani a nemzeti olajtársaság, amit ígért" - állapította meg Egri Gábor. Azt a kérést is megfogalmazta, hogy ha a Mol részéről nem sikerül az ellátás, akkor oldják fel az állami tartalékokat. A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetségnél (MSZKSZ) 90 napos tartalék van, tette hozzá a szövetségi elnök.

A parlamenti pártokon keresztül parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is sürgette, hogy kiderüljön, mi alapján döntöttek az árstopról és a részletszabályokzól. "Egy demokráciában fontos tudni, hogyan születnek stratégiai döntések" - nyilatkozta az elnök.

Via 24.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások