Hirdetés

Teljes körűvé vált az Ellenzéki Kerekasztal Veszprémben

Teljes körűvé vált az Ellenzéki Kerekasztal Veszprémben

2019. május 31. - 08:48

 

Az LMP is bejelentette csatlakozási szándékát, így teljes körűvé vált a parlamenti képviselettel rendelkező ellenzéki pártok részvétele a veszprémi Ellenzéki Kerekasztal munkájában. A részt vevő szervezetek megnevezték és bemutatták javasolt képviselőjelöltjeiket Veszprém mind a 12 választókerületében, valamint a polgármester-jelöltségre javasolt személyeket is.

Illusztráció: publicdomainpictures.net

Hirdetés

A veszprémi Ellenzéki Kerekasztal az alábbi közleményt juttatta el ma szerkesztőségünkhöz:

„A veszprémi Ellenzéki Kerekasztal megalakulásának elsődleges célja, hogy a demokratikus elvek és értékek szerint működő ellenzéki pártok, illetve társadalmi szervezetek együttműködésével a 2019-es önkormányzati választáson az általa támogatott jelöltek többségbe kerüljenek a képviselő-testületben, illetve az Ellenzéki Kerekasztal által elfogadott polgármestere legyen Veszprémnek.

Az Ellenzéki Kerekasztal civil kezdeményezésre, az ellenzéki együttműködés szélesítésére és teljes körűvé tételére jött létre informális szerveződésként. A kerekasztal szellemiségének megfelelően nyílt egyeztetést folytat azokkal a szervezetekkel, amelyek további részesei lehetnek az együttműködésnek.

Ennek eredményeként teljes körűvé vált a parlamenti képviselettel rendelkező ellenzéki pártok részvétele, miután az LMP is bejelentette csatlakozását és elfogadta az Ellenzéki Kerekasztal biztosította keretet, mint együttműködési platformot.

A 12 tagúra bővült Ellenzéki Kerekasztal részes szervezetei megnevezték és bemutatták javasolt képviselőjelöltjeiket Veszprém mind a 12 választókerületét érintően, valamint a polgármester-jelöltségre javasoltakat is.

A szervezetek közötti együttműködés célja a győzelemre és a veszprémiek képviseletére legalkalmasabb egyéni képviselői kör és polgármester megnevezése, ezért az egyeztetések lefolytatása után hozza nyilvánosságra az Ellenzéki Kerekasztal a jelöltek nevét.

A kerekasztal ezt követően is nyitott marad, ahhoz az alapelveket elfogadó társadalmi szervezetek is csatlakozhatnak.

Az Ellenzéki Kerekasztalhoz csatlakozott szervezetek: DK, Jobbik, LMP, Lokálpatrióták a Városért, Magyar Kétfarkú Kutya Párt, MSZP, Mindenki Magyarországa Mozgalom, Momentum, MOST Egyesület, PM, Szolidaritás, Kábelgyártó Vasas Szakszervezet"


 
Hirdetés

Friss hozzászólások