Hirdetés

Telekom fogaskerekek

Telekom fogaskerekek

2021. március 12. - 11:16
0 komment

 

Mindig az a legerősebb keret, amelyik csak alig változik. Így van ezt most a Telekom Veszprém férfi kézilabda csapatánál is. A tizennyolc játékosból Ligetvári Patrik és Lékai Máté a magyar. Na és persze Székely Márton, aki most kölcsönben játszik Portugáliában az idény végéig...

Hirdetés

Igazából nincs is értelme most feltenni kérdéseket, mert a Nagy László -David Davis szakmai duó ezt a közösséget alakította ki egy évvel ezelőtt, és azért furcsa lenne, ha ezt most szétdúlták volna. Akár azt is mondhatnánk akkor, hogy nem jól döntöttek, amikor a meglévőkhöz Veszprémbe igazolták Corralest, Siskarjovot, Borozant, Markussent és Maquédát. Mert ez egy igenis bomba erős keret, kiváló egyéni képességekkel megáldott játékosokkal, akiknek máshol is nagyon sokan örülnének, ha ott játszanának.

A nagy kérdés azonban továbbra is megmarad: illenek-e egymásba ezek a fogas kerekek? Vajon mindenki kompatibilis-e a játékos társával, amikor forgatva van a csapat. Mert bizony jó néhányszor ennek az ellenkezője érződött a produkción. Ráadásul továbbra sincs meg az a két hármas védő egymás mellett, akik az igazi stabilitást adhatnának a Veszprém védekezésének. Nincs ebben semmi meglepő, vagy ördöngösség: az ellenfelek oda járnak gólt lőni, mert lassú lábúak a csapat védekező specialistái.

Erre kell/ene végre megoldást találni, mert ennek sikeres megvalósítása nagyságrendekkel felerősítené a támadások hatékonyságát is. Így nem a Telekomnak kell az eredmény után futni, hanem a riválisoknak.

Ha jól figyeljük a nemzetközi tendenciát, lassan elfogynak az extra klasszisok a pályáról. Sokkal inkább az alaposan megtervezett, kidolgozott csapatmunka dominál a védekezésben. De támadásban is sokkal jobban megbecsülik a labdát az együttesek, és igyekeznek tiszta ziccerig játszani a csapatok.

A Telekom Veszprém most véglegesített kerete már a tavaly év végi Final Four-ban is együtt volt. De még érmet sem tudtak nyerni. Az persze nagyon üdvözítő, hogy a Veszprém haza jár Kölnbe. Az sem természetes, hogy ha már ott van, akkor kötelező megnyerni a legjobbak tornáját. Hiszen ez a Párizsnak sem sikerült. És a Kiel is hosszú éveket várt az újabb végső győzelemre.

Davis mesternek viszont harmadszor adatik meg, hogy ott lehessen az elit négyesben a csapatával. Ennek a keretnek a kialakításában neki is ott van a szakmai hitvallása. Velük együtt, közösen kell bebizonyítani, hogy jó döntés volt összerakni ezt a közösséget. 

Hamarosan válasz érkezik a kérdésekre. Arra ugyanis azért csak ritkán van lehetőség, hogy fél éven belül kétszer is lehessen Bajnokok Ligáját nyerni. A második abszolút elérhető közelségben van még...

D.T.

Kapusok: Vladimir Cupara, Rodrigo Corrales

Jobbszélsők: Gasper Marguc, Danyiil Siskarjov

Jobbátlövők: Jahja Omar, Jorge Maqueda

Irányítók: Petar Nenadics, Kentin Mahé, Lékai Máté

Beállók: Rogerio Moraes, Andreason Nilsson, Blaz Blagotinsek

Balátlövők: Nikolaj Markussen, Ligetvári Patrik, Rasmus Lauge, Vuko Borozan

Balszélsők: Dejan Manaszkov, Manuel Strlek


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások